Πρόσκληση για συμμετοχή στο In Progress 2013

part20ii201

Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών

από θεατρικές και χορευτικές ομάδες

στο  In Progress 2013

στο πλαίσιο του προγράμματος residency

«Καλλιτέχνες με Κρίση»


Ο Κινητήρας καλεί ομάδες και καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου και του χορού που επιθυμούν να συμμετέχουν στο In Progress 2013 παρουσιάζοντας τα «εν εξελίξει» έργα τους, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 7 Ιουλίου 2013.

Το φεστιβάλ In Progress, μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, επιστρέφει για 4η χρονιά στον Κινητήρα στις αρχές Σεπτεμβρίου και για ένα περίπου μήνα θα φιλοξενήσει έργα «μικρού μήκους» διάρκειας 30’ – 40’.
Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους, η οποία δεν αποτελεί ακόμη ολοκληρωμένο έργο αλλά βρίσκεται «υπό διαμόρφωση», δοκιμάζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους στην αρχή της σεζόν και έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό στο τέλος κάθε παράστασης μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, λαμβάνοντας το «feedback» που θα τους οδηγήσει σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση.
Κύριος στόχος του In Progress είναι η έρευνα και η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού.
 
Στο In Progress 2013, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος residency  «Καλλιτέχνες με Κρίση» δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί, όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ από τα έργα που θα παρουσιαστούν, θα επιλεγεί ένα και θα «στεγαστεί» στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις.

Το έργο της Σίας Σουρέλου (Ομάδα 11) με τίτλο «P.ARTS (a work still in progress)», που διακρίθηκε στο In Progress 2012, μετά το Φεστιβάλ Χανίων και το φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Chaos” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Κέντρου Χορού & Τεχνών Dansarte, επιστρέφει στον Κινητήρα για τέσσερις παραστάσεις στις 8, 9, 10 & 11 Ιουνίου 2013.


Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο In Progress 2013 μπορούν να στείλουν την αίτησή τους [κατεβάστε την εδώ] στο e-mail  του Κινητήρας Studio cv@kinitiras.com με θέμα «Για το φεστιβάλ In Progress», μέχρι τις 7 Ιουλίου 2013.
 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Τηλ:  2109248328    φωτο © Pavlos Mavridis