"Καμπαρέ" δια χειρός Κ. Ρήγου

cabaret-web-k-rigos

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ ανεβαίνει από τις 4 Οκτώβρη στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το Καμπαρέ σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, αφού η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια.

Το μιούζικαλ του Φρεντ Εμπ (στίχοι) και του Τζον Κάντερ (μουσική) ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1966, έγινε τεράστια επιτυχία (8 Βραβεία Τόνυ), και από τότε έχει παρουσιαστεί αναρίθμητες φορές σε θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρουμε ενδεικτικά την εξαιρετικά επιτυχημένη μεταφορά του έργου από τον Σαμ Μέντες, το 1993 στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Βερολίνο, το1930. Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής βρίσκεται η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλλυ Μπόουλς (το ρόλο υποδύθηκε η Μινέλλι), που εμπλέκεται συναισθηματικά μ' έναν αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.
 

Με σκηνοθέτη, χορογράφο και σκηνογράφο τον Κωνσταντίνο Ρήγο και με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών και τραγουδιστών, η ελληνική υπερπαραγωγή του Καμπαρέ αναμένεται να αποτελέσει το θεατρικό γεγονός της ερχόμενης καλλιτεχνικής σεζόν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Μιχάλης Μητρούσης, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο Γιώργος Νανούρης και η Νάντια Μπουλέ. Συμμετέχει οκταμελής ζωντανή ορχήστρα και ομάδα χορευτών.

 

 


info : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) | Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή | Ώρα Έναρξης : Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20.00, Σάββατο, Κυριακή στις 17.00 & 21.00 | Τιμές Εισιτηρίων: 52€ (Διακεκριμένη Ζώνη), 37€ (Ζώνη Α’), 26€ (Ζώνη Β΄), 14€ (Ζώνη Γ’), 9€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)  -  Τιμές εισιτηρίων για τις παραστάσεις Σαββάτου και Κυριακής στις 21:00: 60€ (Διακεκριμένη Ζώνη) , 43€ (Ζώνη Α’), 30€ (Ζώνη Β’), 15€ (Ζώνη Γ’), 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ). Προπώληση Εισιτηρίων στα εκδοτήρια εισιτηρίων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών / T.: 210 7282 333 / www.megaron.gr