Η "Μήδεια 2", η Ευαγγελία Ράντου και ο Robert Wilson

solo-with-chairs-from-medea2-by-evangelia-rantou-photo-by-tom-kochie-web

Μια είδηση που μας κάνει να νοιώθουμε υπερήφανους πέρασε στα «ψιλά» μέσα στον Αύγουστο.. Το σόλο με τις καρέκλες από τη «Μήδεια 2» του Δημήτρη Παπαϊωάννου που ερμηνεύει υπέροχα η Ευαγγελία Ρἀντου, επιλέχθηκε από τον Robert Wilson και παρουσιάστηκε στις 27 Ιουλίου στο Watermill Center, στη Νέα Υόρκη. Αφορμή, η 20η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση, που διοργανώνεται εκεί κάθε καλοκαίρι.

Η Ευαγγελία Ράντου βρέθηκε στο Watermill Center, το κέντρο παραστατικών τεχνών, δημιούργημα του Robert Wilson, για να παρακολουθήσει τα καλοκαιρινά του εργαστήρια. Το δεκάλεπτο σόλο παρουσιάστηκε 20 επαναλαμβανόμενες φορές στους κήπους του Κέντρου μέσα σε μια μικρή τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, όπως και οι δύο καρέκλες. Ανάμεσα στους καλεσμένους του Robert Wilson ήταν η Marina Abramović, η Wynona Rider, η Lucinda Childs, η Lady Gaga, κ.ά.

Το σόλο εισέπραξε εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους και παρουσιάστηκε ξανά στις 11 Αυγούστου στο «Discover Watermill 2013», μια εκδήλωση του Κέντρου ανοιχτή για το κοινό.

 

 


info: www.watermillcenter.org | www.dimitrispapaioannou.com


photo by Tom Kochie