Το Λύκειο Ελληνίδων στο Ηρώδειο

lykeion-twn-ellhnidwn_6

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την παράσταση με τίτλο Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε.

Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με χορούς και τραγούδια του τόπου μας, που στηρίζονται στην αγάπη και τη σχέση του λαϊκού ανθρώπου με όντα χωρίς έναρθρο λόγο (αηδόνια, πέρδικες, λαγούς, λαφίνες κ.ά.).

Πρωταγωνιστούν ζώα – σύμβολα και ζώα – μύθοι και μέσω του δημοτικού μας τραγουδιού εκφράζονται σκέψεις και νοήματα που ο άνθρωπος κάποτε δεν μπορούσε ή δεν επιτρέπονταν να τα πει με ευθύ τρόπο, τα εξέφραζε όμως με λόγο ποιητικό χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα πλάσματα της φύσης.

Η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων και οι δεξιοτέχνες μουσικοί και τραγουδιστές θα προσπαθήσουν μέσα από αυτή την παράσταση να «εγκωμιάσουν» όλα εκείνα τα ζώα της φύσης, που η λαϊκή μούσα αγάπησε πολύ και ο σύγχρονος άνθρωπος άρχισε ξανά να σέβεται, να προστατεύει και να εκτιμά ως ισότιμα μέλη ενός σύμπαντος που πρέπει να διαφυλάξει ως ανεκτίμητο παγκόσμιο θησαυρό.

 


info: Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο), Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου | ώρα έναρξης: 21.00 | τιμές εισιτηρίων:  Διακεκριμένη Ζώνη: 60 €, Α' Ζώνη: 45 €, Β' Ζώνη: 35 €, Γ΄ Ζώνη: 30 €, Δ' Ζώνη: Άνω Διάζωμα 22 €, Φοιτητικό – Ανέργων (Άνω Διάζωμα) :15 €. Προπώληση:Καταστήματα  PUBLIC, Ταμεία Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Online: www.ticketservices.gr, Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567