Το "Rosas danst Rosas" αναβιώνει απο εσάς! Δηλώστε συμμετοχή !

de-keersmaeker-rosas-web

Στις 24 Ιουνίου 2013 η Rosas η ομάδα της Ann Teresa de Keersmaeker ζήτησε από όσους θα ενδιαφέρονταν διεθνώς να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή της ιστορικής χορογραφίας «Rosas Danst Rosas».

Η ανταπόκριση ήταν πέρα από κάθε προσδοκία για τη βελγική ομάδα. Έλαβαν περισσότερα από 250 βίντεο από όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία ως την Μπουρκίνα Φάσο και από το Μεξικό ως τη Σαγκάη!

Τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα της παράστασης, η περίφημη σκηνή με τις καρέκλες αναβίωσε από μικρούς και μεγάλους, από μαζορέτες, παιδιά, αθλητές, ανθρώπους του τσίρκου και έγκυες γυναίκες, στο γραφείο, στις σκάλες του μετρό, μέσα στο τρένο, στην πόλη, στο δάσος, στα βουνά, πάνω σε καφάσια ή παγκάκια αντί για καρέκλες, ακόμη και μέσα στο νερό! Όλα τα βίντεο προβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο "Kaaitheater" στις Βρυξέλλες.

Το The fabulous Rosas Remix Project συνεχίζεται! Η Ann Teresa de Keersmaeker και η ομάδα Rosas σας καλούν να συμμετάσχετε. Στο site του project, η ίδια η χορογράφος δίνει οδηγίες και διδάσκει βήμα προς βήμα τη χορογραφία. Χορέψτε το δικό σας «Rosas Danst Rosas», φτιάξτε ένα σύντομο βίντεο και «ποστάρετέ» το στο site του The fabulous Rosas Remix Project (κλικ εδώ)

Δείτε παρακάτω ένα μονταρισμένο βίντεο με την αναπαραγωγή της χορογραφίας όπως την ερμήνευσαν καθημερινοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Και μη ξεχνάτε! Η Ann Teresa de Keersmaeker και η ομάδα της θα βρίσκονται τον Δεκέμβρη στην Αθήνα για μια σειρά παραστάσεων, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 


 


info: www.rosasdanstrosas.be