Η συλλογή κοστουμιών του Ρούντολφ Νουρέγιεφ

costume-r-nureyev

Από τις 19 Οκτωβρίου 2013, το Centre National du Costume de Scène (Εθνικό Κέντρο Σκηνικού Ενδύματος) θα φιλοξενεί πλέον σε μόνιμη έκθεση μεγάλο μέρος της προσωπικής συλλογής κοστουμιών και αξεσουάρ του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Το 2008, το The Rudolf Nureyev Foundation δώρισε στο Centre National du Costume de Scène, που βρίσκεται στην πόλη Moulins στην κεντρική Γαλλία, μεγάλο μέρος από αντικείμενα, πίνακες, γκραβούρες, κοστούμια, μικροέπιπλα, μουσικά όργανα, όπως και φωτογραφικό υλικό από την παιδική του ηλικία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Το υλικό αυτό θα εκτίθενται στο εξής σε ειδικό τμήμα του CNCS.

Η κίνηση αυτή ανταποκρίνεται στην επιθυμία του μεγάλου χορευτή να συγκεντρωθούν όλα τα προσωπικά και συλλεκτικά του αντικείμενα σε ένα χώρο, μετά το θάνατό του.

Το CNCS προκειμένου να δώσει μεγαλύτερο κύρος στην έκθεση και να τιμήσει τη μνήμη του Νουρέγιεφ κάλεσε τον Ezio Frigerio παλιό φίλο και συνεργάτη του, για να ασχοληθεί με τη σκηνογραφία και τη διακόσμηση του χώρου.

Μέρος των αντικειμένων και κοστουμιών της έκθεσης μπορείτε να δείτε εδώ

Επίσης, The Rudolf Nureyev Foundation κάνει έκκληση για δωρεές προκειμένου να συντηρηθούν κάποια από τα κοστούμια των παραστάσεων του Νουρέγιεφ, που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Στην φωτογραφία, κοστούμι που φορούσε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Λίμνη των Κύκνων (1964), σχεδιασμένο από τον Έλληνα Νικόλα Γεωργιάδη. Το κοστούμι υπολογίζεται ότι χρειάζεται 5.000€ για να συντηρηθεί.

 


info: www.cncs.fr