Ο Δ. Παπαϊωάννου συνεργάζεται με τους Sisters

dim-papaioannou-web--2

Το χέρι του Δημήτρη Παπαϊωάννου αγγίζει την τέχνη του Νέου Τσίρκου με τη συνεργασία του στο έργο Clockworks της Sisters Company.

Η ιστορία έχει ως εξής: «Τα τελευταία δύο χρόνια», λέει ο Δημήτρης, «μια γενιά νέων καλλιτεχνών που ασχολούνται με το διαδίκτυο, ανακάλυψαν τη δουλειά μου μέσα από αυτό».

Η ομάδα των Sisters, που αποτελείται από τον Ισπανό Pablo Rada Moniz, το Δανό Mikkel Hobitz Filtenborg και το Γάλλο Valia Beauvieux, πριν ενάμιση χρόνο τελειόφοιτοι τότε της Σχολής Τσίρκου της Στοκχόλμης ήρθαν σε επαφή μαζί του μέσα από το ίντερνετ. Στόχος τους, να συνεργαστούν με τον Έλληνα καλλιτέχνη για την πρώτη τους παραγωγή σε επίπεδο “the outside eye”.

Η πρόσκλησή τους έγινε αποδεκτή και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συναντήθηκε μαζί τους, αρχικά στη Σουηδία και ακολούθησαν δύο residency στο Στρασβούργο και τη Βαρκελώνη, στα οποία προσκλήθηκε να τους ακολουθήσει και να δουλέψει μαζί τους. Στον τελευταίο σταθμό στην Ισπανία, όπως λέει ο Παπαϊωάννου «η προσωπικότητά μου αναμίχθηκε πιο έντονα στο έργο τους».

Το Clockwork είναι ένα work in progress που παρουσιάστηκε στη σύντομη εκδοχή του το Μάιο του 2013 και με την πλήρη μορφή του τον Οκτώβριο του 2013 στη Βαρκελώνη. Η ομάδα εξερευνά τον τρόπο μέσα από τον οποίο τρία άτομα μπορούν να γίνουν «ένα» μέσω της κίνησης. «Δουλεύουμε δημιουργώντας περιβάλλοντα όπου το ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό ανθρώπινο σώμα» λένε οι Sisters. «Η σωματική επαφή, οι ζογκλερικές κινήσεις και οι οφθαλμαπάτες είναι τα κύρια εργαλεία μας για να ξαφνιάσουμε το κοινό και να το κάνουμε να αλλάξει την οπτική με την οποία βλέπει το ανθρώπινο σώμα».

 

 

 


info : sisterscompany.net και www.dimitrispapaioannou.com