Πλατφόρμα ΣΚΡΑΤΣ για νέους καλλιτέχνες

logo--4

Ανοιχτό κάλεσμα

 

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 ξεκινά το ΣΚΡΑΤΣ, μια νέα πλατφορμά έργων εν εξελίξει από νέους καλλιτέχνες του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και της performance.

Το ΣΚΡΑΤΣ βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μιας παράστασης η οποία διαμορφώνεται και αξιολογείται από το κοινό σε διάφορα στάδια της εξέλιξής της.

Κάθε Κυριακή στις 18.00, το Βυρσοδεψείο προσκαλεί καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική διαδικασία τους. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν εκ των έσω τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα το κοινό θα παροτρύνεται να κάνει παρατηρήσεις και σχόλια.

Σε δεύτερη φάση, το Βυρσοδεψείο θα αναλαμβάνει κάθε μήνα την παραγωγή της παράστασης, της ομάδας που έχει επιλεχθεί. Το έργο της οποίας θα παρουσιάζεται στην εξελιγμένη του μορφή για 3 αποκλειστικές παραστάσεις. Η επιλογή σχετίζεται άμεσα με την ανταπόκριση του κοινού που σε σχετικό ερωτηματολόγιο θα σχολιάζει και θα ψηφίζει για την κάθε παράσταση που θα παρακολουθεί.

Στόχοι του ΣΚΡΑΤΣ είναι:

- Να δημουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι νέοι καλλιτέχνες μπορούν εύκολα να δείχνουν τη δουλειά τους και να την εξελίσσουν μέσω άμεσης, αλλά και συχνής επικοινωνίας με το κοινό τους.
- Να κάνει το έργο νέων καλλιτεχνών γνωστό στο ευρύ κοινό και να δημιουργήσει νέο κοινό για νέους καλλιτέχνες.
- Να προσφέρει ένα χώρο όπου νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς και κοινό βρίσκονται όλοι μαζί για να συζητήσουν καινοτόμες ιδέες και να προάγει τη δημιουργία σύγχρονου θεάτρου που απαντάει στις σημερινές κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες.

Σε κάθε ΣΚΡΑΤΣ θα παρουσιάζεται δουλειά τεσσάρων καλλιτεχνών ή ομάδων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις επιλεχθέντες υποβληθείσες αιτήσεις. Όταν καλύπτονται οι θέσεις για συγκεκριμένη ημέρα παρουσίασης, οι ομάδες θα τοποθετούνται αυτομάτως στην αμέσως επόμενη ημέρα ΣΚΡΑΤΣ.Οι ομάδες θα ειδοποιούνται άμεσα.

Οι παραστάσεις θα γίνονται σε σκηνή 5x6 και θα παρέχεται βασικός ηχητικός και φωτιστικός εξοπλισμός, καθώς και η δυνατότητα προβολής.

Για αιτήσεις συμμετοχής στέλνετε συμπληρωμένη αίτηση στο emai: scratch@vyrsodepseio.com βάζοντας ως θέμα “συμμετοχή”. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από ένα βιογραφικό και μια περιγραφή του έργου σας εν εξελίξει, καθώς και ένα link με δείγμα του παραστάσιμου υλικού σας ή υλικό από πρόβες. Για να κατεβάσετε την αίτηση κάντε κλικ εδώ

 


info: Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Αθήνα, Τ. +30 210 34 53 203, Μ. +30 690 8707881 |e-mail: scratch@vyrsodepseio.com