Ελλάδα - Πορτογαλία σε χορευτικό διάλογο

polina-kremasta

Μία συνάντηση ανάμεσα στο χορό και τους χτύπους, ανάμεσα στο θηλυκό και το αρσενικό, ανάμεσα στην Ελλάδα με την flâneuse Πωλίνα Κρεμαστά και την Πορτογαλία με τον βιμπραφωνίστα Nuno Aroso.

Μία συνάντηση δύο καλλιτεχνών, με καταγωγή από το Νότο, που δεν έχουν ξανασυναντηθεί και οι οποίοι θα ανακαλύψουν και θα αποκαλύψουν ο ένας τον άλλο επί σκηνής.

Η παράσταση «flâneuse.» είναι ένα αυτοσχεδιαστικό χορευτικό σόλο που ξεκίνησε τη διαδρομή του το Δεκέμβριο του 2012 στην παλιά λαϊκή αγορά των Ιωαννίνων, με ήχους από την Καππαδοκία.

Η 1η αυτή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενός ολοήμερου δρώμενου που σχεδίασε η ε.μα.στο.μα. project. Η συνάντηση έγινε μεταξύ της χορεύτριας Πωλίνας Κρεμαστά και διαφόρων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην εκδήλωση (ζωγράφους, γλύπτες, μουσικούς, φωτογράφους, τυπογράφους κά).

Ως 2η συνάντηση η flâneuse δοκίμασε να κινηθεί σε μία ταβέρνα της Χαλκιδικής, συναντώντας την κιθάρα του Νικία και τη στάμνα του Γιώργου, το Πάσχα του 2013.

Η 3η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον ιδιαίτερο χώρο του εκπαιδευτικού χώρου Μπάρι-ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τη μουσική υπόκρουση της ηλεκτρικής κιθάρας του Απόστολου Λεβεντόπουλου.

Η 4η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν στην Αθήνα, το οποίο υπήρξε και ο χώρος ζύμωσης της δουλειάς και μελέτης του κομματιού. Το κέντρο Ντάνκαν μεταμορφώθηκε φωτιστικά από τον Θωμά Οικονομάκο και γέμισε για άλλη μια φορά με τις μουσικές του Απόστολου Λεβεντόπουλου.

Η 5η συνάντηση θα υποδεχτεί το χειμώνα, στον ίδιο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ντάνκαν. Αυτή τη φορά το χορευτικό σώμα θα κινηθεί σε ένα γνώριμο χώρο αλλά με νέα μουσικά ερεθίσματα. Η χορεύτρια Πωλίνα Κρεμαστά συναντά τον Πορτογάλο βιμπραφωνίστα Nuno Aroso, σε ήχους πορτογαλικούς, ελληνικούς και αφαιρετικούς. Οι δυο καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά και γνωρίζονται επί σκηνής. Θα συμφωνήσουν, θα διαφωνήσουν, θα συνυπάρξουν και

Η Πωλίνα Κρεμαστά χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα Creo, συνεργάζεται με το Κέντρο Μελέτης χορού Ι. Ρ. Ντάνκαν από το 2011. Διδάσκει σύγχρονο χορό στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Ραλλού Μάνου. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Ο Nuno Aroso, γεννημένος στο Πόρτο, είναι ένας βιμπραφωνίστας αφοσιωμένος στη σύγχρονη μουσική. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως οι: Peter Klatzow, Peter Ablinger, Oscar Bianchi, κ.α. και με ομάδες χορού όπως οι: Rosas – Anne Teresa de Keersmaeker, Kobalt Works - Arco Renz, Paulo Ribeiro – Ballet Gulbenkian, κα.

 


info: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 | Κέντρο μελέτης χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Χρυσάφης 34 και Δικαιάρχου, Βύρωνας, Αθήνα, τηλ: 210 7621234, 210 7621164 | είσοδος 7€, μειωμένο 2 άτομα με ένα εισιτήριο | ώρα 21.00 |