Βραβείο για την ομάδα ΠΡΟΣΧΗΜΑ στο Αλγέρι

dsc_7120-web

Στις 18-23 Νοεμβρίου 2013 η παράσταση [πράξη] 21 –mneme ταξίδεψε στην Αλγερία ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αλγέρι.

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΠΡΟΣΧΗΜΑ παρουσίασε την τελευταία της δουλειά στις 20 Νοεμβρίου 2013, στο 5o Festival Culturel International de la Danse Contemporaine - Passerelles, που πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία. Η [πράξη] 21 –mneme βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ με το 2ο βραβείο, ενώ προσκλήθηκε να συμμετάσχει με νέα παραγωγή στην επόμενη φεστιβαλική διοργάνωση.

Το 1ο βραβείο δόθηκε στην Κίνα και το 3ο στη Μεγάλη Βρετανία και την Αλγερία απο κοινού. Στη διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες από τη Συρία, το Λίβανο, την Τσεχία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Αργεντινή, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ και την Αλγερία. Η κριτική επιτροπή αποτελείτο απο τους Alexsandar Ilic (Σερβία), Pavlic Rajko (Κροατία), Cardenas Prieto Rosario (Κούβα), Talat Samawi (Ιράκ) και Francescο Casadesus (Ισπανία).

Η [πράξη] 21 –mneme σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου προκαλεί το θεατή να επαναφέρει στη μνήμη του εκείνη την κατάσταση του υποσυνείδητου, όπου το μόνο καθήκον του είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του, δίνοντας έτσι την υπόσχεση για ελπίδα. Διερευνώντας την έννοια της μνήμης, η Μαρία Κολιοπούλου προτείνει ένα παλινδρομικό ταξίδι στη σωματική μνήμη. Βυθίζοντάς μας σε έναν κόσμο φανταστικής πραγματικότητας, τρεις γυναίκες αποκαλύπτουν διαφορετικές πτυχές της μνήμης καθώς αφήνουν το σώμα τους να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες μέσα από τις δράσεις και τις ποιότητές του. Στόχος της παράστασης είναι να παραπέμψει τον θεατή, μέσα από ήχους, εικόνες και σύμβολα στις δικές του μνήμες.


Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Αποστόλου, Iωάννα Παρασκευοπούλου, Ευγενία Σιγαλού.
Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου
Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Η [πράξη] 21 –mneme έκανε πρεμιέρα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2011. Έχει παρουσιαστεί στο Θέατρο Χώρα στο 11ο Φεστιβάλ Χoρού του Σ.Ε.Χ.(Μάιος 2012), στο φεστιβάλ TanzKosmos 2012: migrating (e)motions στο KosmosTheater, Βιέννη (Νοέμβριος 2012) και στα πλαίσια του ΙΕΤΜ Aθήνα στο θέατρο Ακαδήμεια (17-19 Οκτωβρίου 2013).