Οι ΜΑΜΑΖΑ xορογραφούν… έναν κήπο!

garden_state_1_artikelbild

Με ανοιχτή την αντίληψη για την ιδέα της χορογραφίας, με πρωτοτυπία και οικολογική συνείδηση οι MAMAZA (Μay Zarhy, Γιάννης Μανταφούνης, Fabrice Mazliah) χορογραφούν έναν…κήπο !

Μια κοινόχρηστη όαση, ένα ουτοπικό νησί, μια προσωρινή αυτόνομη ζώνη - ανοιχτή καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ, θα ακούει για λίγες μέρες στο όνομα Garden State!

Οι MAMAZA που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε residency στο Mousonturm (Φρανκφούρτη), μετατρέπουν τους χώρους του θεάτρου σε ένα εξωτικό κοινόχρηστο κήπο. Κεντρικοί «χορευτές» αυτής της τετραήμερης «χορογραφίας» είναι οι αμέτρητες γλάστρες με φυτά όλων των ειδών, μεγεθών και μορφών. Τα φυτά αυτά προέρχονται από σπίτια, διαμερίσματα και χώρους εργασίας πολιτών της Φρανκφούρτης, οι οποίοι τα δώρισαν για τη δημιουργία του project Garden State.

Γι 'αυτή τη μεγάλη βοτανολογική συνάθροιση, οι MAMAZA δημιούργησαν μια μοναδική «χορογραφική σύνθεση» σε συνεργασία με τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Η συνεχώς αναδιάταξη των φυτών, η αλλαγή του φωτισμού, οι εναλλασσόμενες ηχητικές συνθήκες και τα διαφορετικά events καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας μετατρέπουν τη σκηνή του θεάτρου Mousonturm σε κήπο με ανθρώπους.

Η είσοδος στο Garden State είναι 8€, αλλά για όσους αποφασίσουν να φέρουν επί σκηνής το φυτό τους, η είσοδος τούς προσφέρεται δωρεάν και έτσι απολαμβάνουν και τη χαρά ότι και αυτοί και το φυτό τους γίνονται μέρος της όλης εγκατάστασης!

Ιδέα, υλοποίηση: MAMAZA σε συνεργασία με την SAC Architecture Class of the Städelschule. 
Ήχος: Johannes Helberger
Σχεδιασμός φωτισμού, τεχνική διεύθυνση: Harry Schulz
Συμπαραγωγή: Künstlerhaus Mousonturm.

 


ανinfo: θέατρο Mousonturm, Φρανκφούρτη │ 9 – 12 Ιανουαρίου 2014 │ώρες 11.00 – 24.00│είσοδος 8€ και μειωμένο 4€ και δωρεάν για όσους φέρουν το φυτό τους │ www.mousonturm.de