Το Μπαλέτο της ΕΛΣ χόρεψε για την Ελληνική Προεδρία

13142-1319p-web

Το Μπαλέτο και η Ορχήστρα της ΕΛΣ συμμετείχαν στην Επίσημη Τελετή Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Μπαλέτο χόρεψε αποσπάσματα από το Ταξίδι στην αιωνιότητα, σε χορογρφία Ρενάτο Τζανέλα και μουσική της Ελένης Καραΐνδρου για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το Ταξίδι στην αιωνιότητα, μια παραγωγή του 2013, έγινε ο «πρεσβευτής» της Ελληνικής Προεδρίας σε όλη την Ευρώπη, προβάλλοντας εμβληματικούς καλλιτέχνες του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού.

Οι εικόνες και οι μνήμες του οικουμενικού, αλλά πάνω από όλα ελληνικού κινηματογράφου του Αγγελόπουλου, οι διεθνώς αναγνωρισμένες συνθέσεις της Καραΐνδρου, οι χορευτές του Μπαλέτου και οι Μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΛΣ εκπροσώπησαν επάξια τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό της Επίσημης Τελετής.

Το Ταξίδι στην αιωνιότητα θα παρουσιαστεί στην πλήρη του μορφή στο Θέατρο Ολύμπια στις 1, 2, 5, 7, 8, 9 Φεβρουαρίου 2014, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλα και μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη και Αναστάσιου Συμεωνίδη.

φωτο © Χάρης Ακριβιάδης