Πρόσκληση για συμπαραγωγή προς χορογράφους

nea-eikona--10

To MIRfestival μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Open Latitudes (3) απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμπαραγωγή.

 

Το δίκτυο Open Latitudes είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2008 για να ενισχύσει την καλλιτεχνική παραγωγή και την προοπτική της διάδοσης των καλλιτεχνικών έργων του ζωντανού θεάματος στην Ευρώπη.

Το MIRfestival ως μέλος του δικτύου Open Latitudes (3) απευθύνει στους έλληνες χορογράφους και δημιουργούς περφόρμανς ανοιχτή πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων για συμπαραγωγή σε χορογραφικό έργο ή περφόρμανς που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015.

Για την υποβολή της πρότασης χρειάζεται να στείλετε ένα ντοσιέ στα αγγλικά με στοιχεία για το δημιουργό ή την ομάδα που υποβάλλει την πρόταση, ανάλυση της ιδέας και του τρόπου εκτέλεσης και στοιχεία προϋπολογισμού και χρονοδιαγράμματος στη διεύθυνση mir@mirfestival.gr

Μοναδική δέσμευση είναι να μην υπάρχει χρηματοδότηση από άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί μέσα στο 2015. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2014. Από τις προτάσεις θα προκριθούν τρεις, ανάμεσα στις οποίες θα επιλέξουν με ψηφοφορία τα μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου Open Latitudes 3 (9 πολιτιστικοί οργανισμοί από την Ευρώπη).

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο Open Latitudes (3) εδώ
 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος και το ύψος της συμπαραγωγής επικοινωνήστε με το MIRfestival στη διεύθυνση mir@mirfestival.gr


Οι δύο πρώτες ελληνικές συμπαραγωγές που θα υποστηριχθούν  μέσω του δικτύου Open Latitudes (3) είναι:
 

  • Domino της ομάδας Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη. Το έργο βασίζεται στα Παιχνίδια Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο και βρίσκεται ήδη στη διαδικασία των προβών. Η πρώτη του εκδοχή με τον τίτλο Play_back παρουσιάστηκε στο MIRfesitval 2012. Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία στις 30 Ιανουαρίου 2014 από το Théâtre des Bernardines στη Μασσαλία στο πλαίσιο του φεστιβάλ KOMM'N'ACT.
  •  The paradox of a future in the occidental paradigm ή Once I swallowed my earplug in my sleep της ομάδας Fingersix. Η παράσταση είναι η ελληνική παραγωγή και  θα υποστηριχτεί για το 2014 με συμπαραγωγή από το ευρωπαϊκό δίκτυο Open Latitudes (3). Θα κάνει την πρεμιέρα της στα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο του MIRfestival 2014.