Πιλοτικό πρόγραμμα για τον χορό στα σχολεία

program_c_parastaseis_77

Τον Απρίλιο του 2013, το Κέντρο Χορού Ντάνκαν σε συνεργασία με την ομάδα χορού Creo και φοιτητές της Επαγγελματικής Σχολής “Ραλλού Μάνου” ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα πρωτοποριακό πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Πρόγραμμα C ή, αλλιώς, ‘Σκυτάλη’, που είχε ως απώτερο στόχο να φέρει την τέχνη του χορού μέσα στα σχολεία και πιο κοντά στην κοινότητα και να δυναμώσει προσωπικά, καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά αποφοίτους των επαγγελματικών Σχολών Χορού / νέους χορευτές.

Ουσιαστικός πυρήνας αυτού του προγράμματος είναι η ιδέα του μεταλαμπάδευσης, δηλαδή να εκπαιδευθούν εκείνοι που "έλαβαν τη σκυτάλη" ώστε να μπορούν με τη σειρά τους να αναπαράγουν το ίδιο έργο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τις δράσεις του προγράμματος, που ενώνουν σε αδιάκοπη ροή ένα ερευνητικό Κέντρο Χορού με το χορευτή, το χορογράφο με το φοιτητή χορού, τον έφηβο μαθητή με το σχολείο, με την τοπική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.

Μετά την ολοκλήρωση της τετράμηνης πιλοτικής φάσης του Προγράμματος C, η δημιουργική ομάδα που το υλοποίησε, προτείνει μία σειρά παρουσιάσεων σε δήμους και πόλεις ξεκινώντας απο το Γκάζι (Αθήνα).

«Κυριακή στο Γκάζι»
 

Α) Εκπαιδευτικό σεμινάριο για παιδιά - Ώρα: 10.00-11.30. Οι ενήλικες-γονείς, δάσκαλοι, χορευτές θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία.

Β) Διαλέξεις σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό κομμάτι του προγράμματος – Ώρα 11.30-12.00. Ανοιχτή στο κοινό.

Γ) Εργαστήριο για χορευτές/φοιτητές επαγγελματικών Σχολών Χορού – Ώρα 12.00-14.00. Μύηση σε πρακτικές δημιουργίας και performing που εξελίχθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος.

 

Η ομάδα: Σοφία Κονδυλιά, Έμυ Αμερικάνου, Ευδοξία Λίμνιαλη, Θένια Αντωνιάδου, Βάσια Ζορμπαλή, Εύη Ψάλτου, Άννα Απέργη, Μαρία Παϊζη, Ηρώ Τσιρακάκη, Ελεονώρα Σπυροπούλου. Υπεύθυνοι προγράμματος: Πηνελόπη Ηλιάσκου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέντρου Ντάνκαν, e-mail: info@duncandancecenter.org και Πωλίνα Κρεμαστά, χορεύτρια-χορογράφος ομάδας χορού Creo, e-mail: polinaki50@live.com      
                                     


info: Τόπος δράσεων παρουσίασης: Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10) Τεχνόπολη Αθηνών, Γκάζι | Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 | ώρες 10.00 ως 14.00 | είσοδος ελεύθερη | Δηλώσεις συμμετοχής(περιορισμένος αριθμός θέσεων): Email: projectc.skytali@gmail.com Τηλ: 6976 080120, 6988 069699, 6973 520827