Φεστιβάλ Barre Astié.. ο απόηχος

festival-barre-astie

Σπάνια αναφερόμαστε στον απόηχο μιας διοργάνωσης, αλλά το Φεστιβάλ Barre Astié που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, ήταν μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα και όπως φαίνεται από τις συμμετοχές του, δημιούργησε και πολύ ενθουσιασμό, αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου. Όχι μόνο των ανθρώπων που ασχολούνται με το χορό, αλλά και ατόμων που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς χώρους.

Δεν είναι σύνηθες να «ανοίγεις» μια μέθοδο γυμναστικής για χορευτές στο ευρύ κοινό και κυρίως να πείθεις ότι αυτή αφορά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται να γυμναστούν.

Το θετικό της διοργάνωσης ήταν ότι μέσα σε ένα διήμερο κατάφερε να συμπυκνώσει την ουσία της μεθόδου Barre Astié σε πολύ καλά μελετημένες εκδηλώσεις. 

Ξεχώρισαν οι ομιλίες του κ. Alain Astié με αναλύσεις γύρω από με τη μέθοδο που είχαν μια ασφυκτική συμμετοχή. Έκπληξη αποτέλεσαν τα μαθήματα που έδωσε ο ίδιος ο Alain Astié για το πώς η ροή των ασκήσεων της σωματικής αυτής μεθόδου μπορεί να δημιουργήσει μια χορογραφία.

Καθώς η Barre Astié διδάσκεται από πιστοποιημένες καθηγήτριες εκτός από την Αθήνα σε Βόλο, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Λαμία και Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί σύντομα και σε αυτές στις πόλεις. 

 


info: Tι είναι η Barre Astié | Φεστιβάλ Barre Astié