Αυτοσχεδιάζοντας στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου

xoreytes-sxolhs-mpaletoy-els---vyzantino---xristianiko-moyseioy-01042014_6206

Δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα! Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετείχε με τρεις καλλιτεχνικές δράσεις στην «πρεμιέρα» του διευρυμένου ωραρίου μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Σε τρία εμβληματικά σημεία της Αθήνας, την Ακρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καλλιτέχνες και σπουδαστές της ΕΛΣ έδωσαν το παρόν, προσφέροντας στους περαστικούς μια χαλαρή "νότα".

Ξεχωρίσαμε την παρουσία των σπουδαστών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που παρουσίασαν μια σύντομη χορευτική αυτοσχεδιαστική παράσταση στον υπέροχο κήπο του Βυζαντινού – Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών. Τον αυτοσχεδιασμό των χορευτών συνόδευσε στο πιάνο ο Θοδωρής Ρέγκλης, ενώ υπεύθυνοι για την παράσταση ήταν ο διευθυντής της Σχολής Γιάννης Ντοντσάκης και η καθηγήτρια Κέλλη Ζαμπέλα.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ακούστηκαν μελωδίες απο την υψίφωνο Γεωργία Ηλιοπούλου και τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου, ενώ στα Προπύλαια της Ακρόπολης οι περαστικοί και οι τουρίστες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις φωνές των 30 παιδιών της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη.

Στη φωτογραφία, οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ...επί τω έργω!