Ο Σύνδεσμος Χορού ταξιδεύει το καλοκαίρι στη Σύρο

photo-eng

Στην Ερμούπολη της Σύρου θα δράσει εφέτος το καλοκαίρι ο Σύνδεσμος Χορού πραγματοποιώντας ένα ακόμη χορογραφικό εργαστήρι 7+1 Community Dance.

Πρόκειται για την τέταρτη δράση του Συνδέσμου. Προηγήθηκαν η αρχική στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας (2011), το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2012, 2013) και η Κρήτη (2013).

 Οι επτά  καταξιωμένες ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra, YELP και ΖΗΤΑ που αποτελούν το Σύνδεσμο Χορού, θα βρεθούν στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Σκοπός της δράσης 7+1 Community Dance είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έρθουν κοντά μέσω του χορού, να γνωρίσουν την κίνηση, το σύγχρονο χορό, τη δημιουργική διαδικασία αλλά και να αποκτήσουν την εμπειρία μιας παράστασης. Κατά τη διάρκεια ενός επταήμερου εργαστηρίου οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε 3 ή 4 ομάδες ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, τις οποίες αναλαμβάνουν να χορογραφήσουν αντιστοίχως διαφορετικοί χορογράφοι.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 7 μέρες προβών, κάθε ομάδα θα συνθέσει μία χορογραφία, προσεγγίζοντας έτσι τη διαδικασία της δημιουργίας, υπό το πρίσμα των ομάδων χορού του Συνδέσμου, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις τεχνικές και τη μεθοδολογία τους. Την έβδομη μέρα προβών, όλοι οι συμμετέχοντες και οι χορογράφοι συναντιούνται επί σκηνής με σκοπό να ενώσουν τα κομμάτια που δημιούργησαν.  Στο τέλος, αυτά θα παρουσιαστούν σε μία ανοιχτή προς το κοινό παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την όγδοη μέρα του εργαστηρίου, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (8-80+) με μεγάλη ή χωρίς καθόλου εμπειρία στο χορό, σε όσους αγαπούν την κίνηση, καθώς και σε όσους επιθυμούν να βρεθούν και να δοκιμαστούν σε ένα περιβάλλον πρόβας με σκοπό την παράσταση.

Το 7+1 Community Dance στη Σύρο θα πραγματοποιηθεί από τις παρακάτω ομάδες:

 • ZΗΤΑ – Ίρις Καραγιάν
 • Lemurius – Κατερίνα Σκιαδά
 • Νταλίκα – Βάσω Γιαννακοπούλου
 • Πρόσχημα – Μαρία Κολιοπούλου
 • Φora – Μέντη Μέγα
 • YELP danceco – Μαριέλα Νέστορα


Τι είναι ο Σύνδεσμος Χορού

Το 2010 οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Φora , Νταλίκα και Πρόσχημα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κάνουν πράξη την ιδέα της συλλογικότητας, να συνδιαλεχτούν και να ανταλλάξουν ιδέες και πόρους. Από το 2013 συμμετέχουν και οι ομάδες YELP danceco και ΖΗΤΑ- Ίρις Καραγιάν.

Ο Σύνδεσμος συσπειρώνει τις ομάδες επιδιώκοντας να διερευνήσει μέσα από την πράξη το συλλογικό αυτό μοντέλο στο σύγχρονο ελληνικό χορευτικό πλαίσιο. Οι στόχοι του είναι να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού, να οδηγήσει σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες διαλόγου. Στο σύνολό τους οι ομάδες αυτές διαθέτουν διαρκή και πολυετή εμπειρία στο χώρο του χορού και έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα συμμετοχών και διακρίσεων σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Χαρακτηριστικό του έργου των ομάδων του συνδέσμου είναι η πολυμορφία, και για αυτό η αισθητική κατεύθυνση και το χορογραφικό ύφος της κάθε ομάδας διαφέρουν σημαντικά. Αυτό όμως που τις ενώνει σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι η έρευνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής τους διαδικασίας. Είτε λοιπόν δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής εκφραστικότητας, είτε πειραματίζονται με τα νέα τεχνολογικά μέσα, είτε καταπιάνονται με την ερμηνεία σύγχρονων φαινομένων, αυτό που τις φέρνει κοντά είναι η διάθεσή τους να στοχαστούν από κοινού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τέχνης του χορού στη χώρα μας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

 • Ημερομηνίες: 28 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2014
 • Γενική πρόβα: Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014
 • Παράσταση: Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014 στις 21.00
 • Ώρες προβών : 4 ώρες ημερησίως η κάθε ομάδα
 • Πρωινές 10:00-14:00 και απογευματινές 17:00-21:00
 • Συνολική διάρκεια: 32 ώρες
 • Κόστος σεμιναρίου: 120€ /συμμετέχοντα
 • Αιτήσεις συμμετοχής: μέχρι 31 Μαΐου 2014

 


info: Κέντρο Χορού Ακροποδητί, Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη – Σύρος, τηλ.:  22810-80690, 6944-771449, e-mail: info@akropoditi.gr  | Συνδέσμος Χορού : www.syndesmoschorou.wordpress.com