Οργανώνεται το 5ο Choreography Lab

5th-chorepgraphy-lab

1 - 25 Ιουλίου 2014

 

Το Kinitiras Choreography Lab ξεκίνησε την Άνοιξη του 2011 με σκοπό να ανοίξει τις πόρτες στους επαγγελματίες χορευτές, ώστε να συνεχίσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Πλέον, είναι σχεδιασμένο ως μια αυτόνομη μονάδα μεταπτυχιακού επιπέδου, παρέχοντας περαιτέρω ανάπτυξη κάτω από την ιδέα της δια βίου μάθησης. Η συνολική διάρκειά του είναι 100 ώρες που περιλαμβάνουν εργαστήρια με διεθνούς φήμης καλεσμένους καλλιτέχνες και ανεξάρτητο χρόνο έρευνας και παραγωγής για την τελική παρουσίαση στο στούντιο.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό μάθησης με το ECTS. Τα αποτελέσματα του Lab παρουσίαζονται στο ευρύ κοινό στο Κινητήρας Studio.

Το Kinitiras Choreography Lab είναι μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα. Eνθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμβαδίσουν με τα τρία χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής: ιδέες, πρακτική και ανάλυση, στοιχεία αλληλοεξαρτώμενα στον καλλιτεχνικό πειραματισμό. Κεντρικός στόχος του Lab είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα καλλιτεχνών που θα συνεχίσει το διάλογο πέρα από τη χρονική κλίμακά του με σκοπό να αναπτυχθούν τα αποτελέσματα του Lab σε άλλο επίπεδο.

Εφέτος συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ana Sanchez-Colberg (βασική μέντορας και διευθύντρια του Lab), Robert Clark (UK), ερμηνευτής σύγχρονου χορού, χορογράφος και δάσκαλος χορού, Andreas Dyrdal (NOR) ελεύθερος δημιουργός/ερμηνευτής με κατάρτιση στο Laban, Susana Otero (POR) ανερχόμενη καλλιτέχνης από την Πορτογαλία, Ανδρονίκη Μαραθάκη (GR) συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και υπότροφος χορού απο το I.K.Y.,  John Paul Zaccarini (UK/ SWE) ανεξάρτητος χορογράφος, performer και σκηνοθέτης, Michael Klien (AU) ηγετική μορφή στη σύγχρονη χορογραφία.

 Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του προγράμματος, οι συναντήσεις θα διεξάγονται στα αγγλικά

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα, τηλ: 210 92 48 328 | Για τη διαδικασία αιτήσεων κάντε κλικ εδώ. Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής: Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014  | Κόστος συμμετοχής: 350€ |