Χορευτική "Αρκαδία"...made in Kωνσταντίνος Ρήγος

arcadia_9-small

Αφήνοντας για λίγο τις θεατρικές παραγωγές, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, οκτώ χρόνια μετά το Σχεδίασμα Β ́-Ελεύθεροι Πολιορκημένοι επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα καθαρά χορευτικό έργο, μια παράσταση για τη (μάταιη) αναζήτηση της ευτυχίας.

Η Αρκαδία, ως αφετηρία αλλά και ως τελικός προορισμός, αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς των επεισοδίων που συνθέτουν την παράσταση.

Δώδεκα χορευτές επιχειρούν να ανακαλέσουν στη μνήμη του θεατή εικόνες οικείες, εμπνευσμένες από τον ειδυλλιακό τόπο της Αρκαδίας. Ωστόσο, ο κόσμος της αιώνιας αθωότητας, της ευτυχισμένης και ελεύθερης ζωής έχει οριστικά πια χαθεί. Η Αρκαδία είναι ένα ρέκβιεμ για τη φύση, αφού το όνειρο της Αρκαδικής ουτοπίας υποχωρεί κάτω από το βάρος της παράλογης καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της συνειδητοποίησης της θνητότητας.

Η σύλληψη, η χορογραφία, τα σκηνικά και οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Η δραματουργία της Ξένιας Αηδονοπούλου και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.
Ερμηνεύουν: Αγγελική Γουβή, Κάντυ Καρρά, Τάσος Καραχαλιος, Τάσος Καραχανίδης, Έλενα Κέκκου, Γιώργος Κοτσιφάκης, Tadeu Lisefield, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Βλάσσης Πασιούδης, Νάνσυ Σταματοπούλου Αλέξης Φουσέκης

 


info: Ελληνικό Φεστιβάλ | 16 & 17 Ιουνίου 2014