Ο "Ζορμπάς" απο την ΕΛΣ στο Καλλιμάρμαρο

big

Μετά από πολλά χρόνια, η ΕΛΣ ανακοινώνει μια μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή μπαλέτου και μάλιστα σε έναν από τους πιο μαγικούς χώρους της Αθήνας, το Καλλιμάρμαρο, ένα χώρο στον οποίο σπανίως παρουσιάζονται αμιγώς πολιτιστικά θεάματα.

Στις 29 Ιουνίου 2014, το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει για μια και μοναδική παράσταση το εμβληματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη Ζορμπάς στη θρυλική χορογραφία του Λόρκα Μασσίν, ένα κλασσικό έργο – ορόσημο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, διάσημο στα πέρατα της γης.

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη, ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Ένα εντυπωσιακό θέαμα για την άφθαρτη δύναμη της ελληνικής ψυχής, για τον ήρωα-σύμβολο μιας ξεχωριστής Ελλάδας, η ασυγκράτητη ορμή της ιδιοσυγκρασίας του οποίου μετουσιώνεται στη διονυσιακή μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που έχει ταξιδέψει ως συνώνυμο της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο ήρωας που γέννησε η πένα του Καζαντζάκη είναι ανάμεσά μας για να μας μιλήσει ξανά για τη δύναμη της ζωής και να σβήσει τη χαρά και τον πόνο του στο χορό.

Χορογραφία, Λιμπρέτο: Λόρκα Μασσίν
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης
Καλλιτεχνική επίβλεψη: Ρενάτο Τζανέλλα
Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη
Διεύθυνση Χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Ειδική συμμετοχή: Μαρία Φαραντούρη

Ζορμπάς: Στράτος Παπανούσης
Τζων: Ντανίλο Ζέκα
Μαρίνα: Μαρία Κουσουνή
Μανωλιός: Αλεξάντερ Νέσκωβ
Μαντάμ Ορτάνς: Σταυρούλα Καμπουράκη

Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ και Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ

 

Επίσης, οι θερινοί μήνες στο Θέατρο Ολύμπια είναι αφιερωμένοι όπως κάθε χρονιά στη νεανική δημιουργία και την εκπαίδευση. Στις 4 και 5 Ιουλίου 2014 η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ θα πραγματοποιήσει την ετήσια παρουσίασή της, ενώ στις 11 και 12 Ιουλίου 2014, στην Ανοιχτή Πρόβα των Νέων Χορογράφων του Μπαλέτου της ΕΛΣ, επτά χορευτές θα παρουσιάσουν τις νέες τους χορογραφίες τους.

 


info: 29 Ιουνίου 2014 | Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) |  Ώρα: 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €25. Τιμή παιδικού & φοιτητικού εισιτηρίου: €10