Τα σεμινάρια του 20ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

nea-eikona-51

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί εφέτος 17 έως 24 Ιουλίου, συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του, όπως κάθε χρονιά, και μια σειρά από ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.

Εφέτος, προσκεκλημένη είναι η  δραματουργός Χίλντεγαρτ ντε Βέεστ (Hildegard de Vuyst) συνεργάτις του Αλαίν Πλατέλ και της βελγικής κολλεκτίβας Les Ballets C de la B από το 1995, που θα καθοδηγήσει ένα εργαστήριο για τη δραματουργία στην τέχνη του χορού.

Καλεσμένη επίσης και η Μάρτα Κορονάντο (Marta Coronado) για ένα σεμινάριου σύγχρονου χορού. Η Μάρτα Κορονάντο είναι χορεύτρια της ομάδας Rosas και συνδιευθύντρια των προγραμμάτων αποφοίτησης του ρεπερτορίου των Rosas στη σχολή P.A.R.T.S.
Π 

Δυναμική και η ελληνική παρουσία στα εκπαιδευτικά προγράμματα με 6 χορογράφους του Συνδέσμου Χορού (Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα, Κατερίνα Σκιαδά) που θα συντονίσουν το "On the road", ένα πρωτότυπο εργαστήρι παρέμβασης στους δημόσιους χώρους της Καλαμάτας.

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης "What if" που βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η Σκυτάλη" και απευθύνεται σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας, σε φοιτητές και σε αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα C ή αλλιώς "Η Σκυτάλη" είναι μια ιδέα της Πηνελόπης Ηλιάσκου και της Πωλίνας Κρεμαστά, οι οποίες έχουν και την ευθύνη για την υλοποίησή του.
Π

Για λεπτομέρειες σχετικά με τα εργαστήρια και πληροφορίες για τη συμμετοχή σας, κατεβάστε το έγγραφο pdf εδώ

 


info: Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα, τηλ 27210 83086, 27210 90886, e-mail: mail@kalamatadancefestival.gr