Συγκίνησε η Martha Graham Dance Company στο Ηρώδειο

janis-tripodakis-larue-allen-alexis-kostalas-janet-eilber-web

Η περιοδεία της Martha Graham Dance Company στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου με μια μαγική παράσταση στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο, υπό το φως της πανσελήνου! Το κοινό αποθέωσε τους χορευτές, τόσο της Αμερικανικής ομάδας, όσο και της Hellenic Dance Company που ερμήνευσαν το Panorama. Θετικά σχόλια και ηχηρό χειροκρότημα δέχτηκε και η χορογραφία Echo του Αντώνη Φωνιαδάκη.

Η κυρία LaRue Allen, διευθύντρια της Martha Graham Dance Company μετά το τέλος της παράστασης, εξέφρασε τη συγκίνησή της για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του κοινού, αλλά και για το γεγονός ότι η περιοδεία αυτή κατέληξε στο Ηρώδειο, σε αυτό το ιστορικό και γεμάτο μνήμες για την αμερικανική ομάδα θέατρο. « Όλοι οι χορευτές μας, χαίρονται πολύ κάθε φορά που θα βρεθούν στην Ελλάδα», είπε η κ. Allen. Επίσης, καθώς εφέτος η ομάδα γιορτάζει τη σύνδεση της Martha Graham με την Ελλάδα (Graham – The Greek Connection), τη χώρα που η μεγάλη χορογράφος αγάπησε βαθιά, η κ. Allen δήλωσε την ικανοποίησή της που στο πρόγραμμα της περιοδείας συμμετείχε και ο διεθνής Έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης με το έργο του «Echo» (μια ειδική παραγγελία από την Martha Graham Dance Company προς τον χορογράφο), αλλά και η Hellenic Dance Company με το έργο Panorama, στο Ηρώδειο.

 

Οι χορευτές της Martha Graham Dance Company
με την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας αμέσως μετά την παράσταση του Ηρωδείου

 

Λίγες μέρες πριν την Αθήνα,  η ομάδα ενθουσίασε το κοινό του Ναυπλίου (5 Ιουλίου) σε μια παράσταση που δόθηκε σε ειδική υπαίθρια σκηνή στο πιο ρομαντικό σημείο του λιμανιού δίπλα στη θάλασσα, με φόντο το φωτισμένο Μπούρτζι.

Οι παραστάσεις της ομάδας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, άνοιξαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις στους κύκλους των φιλότεχνων, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης γνωστός λάτρης του χορού, ο οποίος ήταν παρών στην πρεμιέρα (7 Ιουλίου).

 

Janis Tripodakis, Γιάννης Μπουτάρης, Janet Eilber

 

Τέλος, η παράσταση της Ιθάκης (10 Ιουλίου) ήταν από μέρες soldout και το Βαθύ ξεχείλισε από κόσμο που έφθασε από τα γύρω νησιά. Στο τέλος της παράστασης χορευτές, συντελεστές και θεατές ξεφάντωσαν σε ένα υπέροχο πάρτι!

Οι χορευτές της Martha Graham Dance Company από την πλευρά τους, σε αυτές τις 15 μέρες περιοδείας στη χώρα μας, με τη σεμνή παρουσία τους δεν έπαψαν ούτε στιγμή να εκφράζουν την ιδιαίτερη αγάπη τους για την Ελλάδα, να μιλούν για το ενθουσιώδες ελληνικό κοινό, να απολαμβάνουν την παραμονή τους στον τόπο μας, αλλά και… να βγάζουν διαρκώς φωτογραφίες!

Η παράσταση του Ηρωδείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2014, με παραγωγό εταιρεία την Concord Consulting Services της οποίας πρόεδρος είναι η κ. Janis Tripodakis, σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas. Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την υποστήριξη της μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών στα τοπικά περιφερειακά νοσοκομεία Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης. Στο Ηρώδειο παραβρέθηκαν ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας η οποία είναι πάτρων του Lifeline Hellas, καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι και celebrities.

 


Στη φωτογραφία από αριστερά: Janis Tripodakis (Πρόεδρος της Concord Consulting Services), LaRue Allen (γενική διευθύντρια της MGDC), Αλέξης Κωστάλας, Janet Eilber (καλλιτεχνική διευθύντρια της MGDC)