Ένα "μπουγέλωμα" για καλό σκοπό

nea-eikona-33

Από την καταιγίδα με τα «μπουγελώματα» που πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν λίγες μέρες, δεν έλειψαν και οι συμμετοχές γνωστών διεθνών ομάδων χορού (βλ. φωτο κάτω): Martha Graham Dance Company, Hofesh Shechter, NDT (φωτο αριστερά),  Alvin Ailey Dance company, Paul Taylor Dance Company, Akram Khan, Peeping Tom..

Ο καθένας που συμμετείχε, έπρεπε αφού αποδεχτεί την πρόταση/πρόκληση του ALS Ice Bucket, να λουστεί στο κεφάλι του ένα κουβά παγωμένο νερό, να αναρτήσει το βίντεο σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και να προτείνει με τη σειρά του κάποιους άλλους για να συμμετάσχουν στην κίνηση. 

 

Martha Graham Dance Company

 

Μπορεί να φάνηκε αστείο και.. ήταν σε αρκετές περιπτώσεις. Μόνο που στα περισσότερα βίντεο φάνηκαν πιο πολύ οι «διάσημοι μπουγελωμένοι» και λιγότερο ο στόχος της κίνησης. Η ιδέα ξεκίνησε αρχές Αυγούστου στις ΗΠΑ και στόχος της ήταν ο… λουόμενος είτε να αποδεχτεί την πρόκληση, είτε να κάνει μια δωρεά για την έρευνα της ασθένειας ALS, είτε και τα δύο.

 

Alvin Ailey Dance Company

 

Η ALS γνωστή και ως Lou Gehrig’s Disease, είναι μια νευροεκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Τα άτομα με ALS χάνουν την ικανότητα να κινούν και να ελέγχουν την κίνηση των μυών, κάτι που σταδιακά οδηγεί σε ολική παράλυση, ή και θάνατο μέσα σε δύο έως πέντε χρόνια από τη διάγνωση της ασθένειας. Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την ALS.

 

Paul Taylor Dance Company

Από την viral κίνηση του «παγωμένου κουβά», η ALS Association έχει συγκεντρώσεις από τις δωρεές ως σήμερα 27 Αυγούστου, το ποσό των 88,5 εκατομμυρίων δολλαρίων που πρόκειται να χρησιμοποιήσει για την έρευνα της ασθένειας.