Ποιές ομάδες χορού θα δούμε εφέτος στο Μέγαρο

nea-eikona--13

Περιορισμένες  και εφέτος θα είναι οι παραστάσεις χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε εξαιρετικές ομάδες.

Στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό για τη σεζόν 2014-15 που ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα, ανάμεσα στις εκατοντάδες εκδηλώσεις, ξεχωρίσαμε και δεν πρέπει να χάσουμε το πρωτοπόρο και ανεξάντλητο Nederlands Dans Theater I, που θα μας κάνει τη χάρη να έρθει στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά – το καλοκαίρι απολαύσαμε το Nederlands Dans Theater ΙI, στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Η κορυφαία ολλανδική ομάδα θα παρουσιάσει τρία έργα σε χορογραφίες των Μάνεν, Βαλέρσκι και Λεόν & Λάιτφουτ.

Ευχάριστη έκπληξη και η πρόσκληση του Αντώνη Φωνιαδάκη και της ομάδας του Apotosoma που θα παρουσιάσουν το Wisteria Maiden. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βελιγραδίου τον περασμένο Απρίλιο, ενώ προηγουμένως, και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στην Αθήνα, παρουσιάστηκε ως work in progress σε περιορισμένο κοινό με θετικότατα σχόλια.

Για τους μπαλετόφιλους, η απόλυτη χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του χριστουγεννιάτικου γκαλά χορού που θα συνδυάζει κλασικές με μοντέρνες χορογραφίες. Αμέσως μετά, μέσα στις γιορτές, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου θα παρουσιάσει τη Σταχτοπούτα του Προκόφιεφ.

Επίσης, θα συνεχιστούν και εφέτος οι απευθείας μεταδόσεις παραγωγών του Μπαλέτου της Βασιλικής Όπερας του Κόβεν Γκάρντεν –με την υποστήριξη του Antenna Group σε συνεργασία με το ΜΜΑ και το ΜΜΘ– με τα έργα: Μανόν του Κέννεθ Μακ Μίλλαν, Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του Κρίστοφερ Ουίλντον, Η Λίμνη των κύκνων του Μάριους Πετιπά και Η κακοφυλαγμένη κόρη του Φρέντερικ Άστον. 

Και μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητα των παραστάσεων: το νέο ηχητικό σήμα του Μεγάρου που θα προαναγγέλλει στο εξής τις ανακοινώσεις σε όλους τους χώρους, είναι απόσπασμα από τη σουίτα Θάλασσα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα.

Πρόγραμμα παραστάσεων χορού
ΜΜΑ 2014-15

  • 11, 12, 13, Δεκεμβρίου 2014: Γκαλά Χορού με τη Σβετλάνα Ζαχάροβα
  • 19 – 28 Δεκεμβρίου 2014:  Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου
  • 5, 6, 7 Μαρτίου 2015 : Nederlands Dans Theater I
  • 22 – 25 Απριλίου 2015: Αντώνης Φωνιαδάκης, ομάδα Apotosoma

 


info: www.megaron.gr