Νέοι εκπαιδευτικοί ορίζοντες για τους χορευτές στο HOPA - ΙΕΚ ΑΞΙΑ

photo_hopa-small

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης του χορού μόλις υλοποιήθηκε και ξεκινά άμεσα τη δραστηριότητά της μέσα στον Οκτώβριο!

Το νεοσύστατο HOPA (House of Performing Arts) και το ΙΕΚ ΑΞΙΑ (αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας) ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια νέα επαγγελματική σπουδή χορού που στόχο έχει να διευρύνει τους ορίζοντες του αυριανού χορευτή και να του ανοίξει νέους επαγγελματικούς δρόμους. Θα διδάσκουν έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χορού.

Η κεντρική ιδέα αυτής της σπουδής είναι, ο χορευτής να αποκτά γερές βάσεις σε τεχνικό και θεωρητικό επίπεδο, καθώς και μια χορευτική ικανότητα σε διαφορετικά είδη χορού. Να καλλιεργεί το ταλέντο του και μέσα από μια σφαιρική παιδεία να διαμορφώνει μια συμπαγή καλλιτεχνικότητα που θα του επιτρέπει να ανταποκρίνεται ως επαγγελματίας χορευτής σε ένα υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο. 

Σημείο – κλειδί αυτής της συνεργασίας αποτελεί η πιστοποίηση της φοίτησης με τη «Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης» --που παρέχεται από το ΙΕΚ ΑΞΙΑ-- στην ειδικότητα Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού. Στη συνέχεια, όσοι χορευτές το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αναγνωρισμένο κρατικό Δίπλωμα στο χορό μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ. Το δίπλωμα αυτό αναγνωρίζεται στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα και πριμοδοτείται με 150 μόρια σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Η φοίτηση θα είναι διετής και θα περιλαμβάνει μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού, ελληνικών παραδοσιακών χορών, musical theater, latin, jazz, hip hop, αλλά και θεωρητικά μαθήματα, όπως ιστορία του χορού και της τέχνης, ανατομία, θεωρία και ιστορία μουσικής, κ.α. Παράλληλα, οι σεμιναριακοί κύκλοι στο HOPA με προσκεκλημένους επαγγελματίες του χώρου θα συμπληρώνουν το πρόγραμμα της φοίτησης με εξειδικευμένες γνώσεις.

Και υποτροφίες σπουδών!

Με τη διάθεση να ενθαρρύνουν τους νέους και ταλαντούχους χορευτές, το HOPA και το ΙΕΚ ΑΞΙΑ στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους οργανώνουν ακροάσεις για 17 υποτροφίες σπουδών χορού. Οι επόμενες ακροάσεις θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου, στις 8 Οκτωβρίου και στις 10 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18.00 (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ)
 


info: HOPA (House of Performing Arts), Μπέλλου & Γεννηματά 7, Αθήνα, τηλ.:  210-691 09 66, info@hopa.academy  | www.hopa.academy