Η Ιατρική συναντά το Χορό στο ετήσιο συνέδριο της IADMS

xwris-titlo--3

Στις 16 – 18 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η 24η Ετήσια Συνάντηση της Association for Dance Medicine & Science (Διεθνής Ένωση για την Ιατρική και την Επιστήμη του Χορού), στη Βασιλεία (Ελβετία).

Η συνάντηση θα θέσει επί τάπητος, μεταξύ άλλων, και θέματα, όπως: 1) οι αιτίες και οι θεραπείες των μυοσκελετικών προβλημάτων των χορευτών, καθώς και οι στρατηγικές για την πρόληψή τους, 2) η κατανόηση των πρόσφατων ερευνών και η εφαρμογή τους στην εκπαίδευση και τη θεραπεία των χορευτών, 3) τα ψυχολογικά και διατροφικά θέματα που επηρεάζουν τους χορευτές.

Η International Association for Dance Medicine & Science (IADMS) ιδρύθηκε το 1990 από μια διεθνή ομάδα γιατρών με ειδικότητα στο χορό, χορευτών, εκπαιδευτικών και επιστημόνων του χορού. Σήμερα, αριθμεί 900 μέλη εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από επαγγελματίες του χορού και της ιατρικής. Τα μέλη του IADMS προέρχονται από 35 χώρες.

Η ετήσια συνάντηση της IADMS οργανώνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη, ενώ από το 1997 προστέθηκε σε αυτή τη συνάντηση και η Day For Teachers. Σκοπός της IADMS είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου ανάμεσα στην τέχνη του Χορού και την Ιατρική με στόχο να προαχθεί η υγεία, η ευεξία, η κατάρτιση και οι επιδόσεις του χορευτή, καλλιεργώντας μια εκπαιδευτική, ιατρική και επιστημονική υπεροχή.

 


info: www.iadms.org