Οι μικροί χορευτές του ACB ετοιμάζουν τη "Σταχτοπούτα"

photo_1-web

Οι μικροί χορευτές του Athens Children’s Ballet, μάς άφησαν πέρσι τις καλύτερες εντυπώσεις χορεύοντας με πάθος, επαγγελματισμό, και με ένα υψηλό τεχνικά επίπεδο, το μπαλέτο Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι.

Εφέτος, επιστρέφουν δυναμικά με τη νέα τους δουλειά, τη γεμάτη συμβολικά μηνύματα, κλασική όσο και σύγχρονη, παραμυθένια Σταχτοπούτα, μπαλέτο σε δύο πράξεις σε χορογραφία της Olivia Pickford.

Η δεύτερη αυτή παραγωγή του ACB, θα παρουσιαστεί στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014, στο Θέατρο στο ACS. Κρατήστε λοιπόν τις ημερομηνίες!

Το Athens Children’s Ballet δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 για να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει παιδιά που ασχολούνται με τον κλασικό χορό, με κίνητρο και στόχο να χορέψουν σε μια επαγγελματική παράσταση μπαλέτου σε δύο πράξεις. Το ACB αναζητά τους ταλαντούχους χορευτές και χορεύτριές του 9 έως 22 ετών, μέσω ακρόασης. Στη συνέχεια, επιλέγει και παρουσιάζει έργα του κλασικού ρεπερτορίου, προσφέροντάς έτσι σε αυτά τα νεαρά παιδιά, τη δυνατότητα να αποκτούν γνώση και εμπειρία μέσα από την προετοιμασία μιας παράστασης με επαγγελματικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Το όραμα του ACB απλώνεται και στο κοινωνικό έργο. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος το ACB σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μικροί Γίγαντες», θα προσκαλέσει παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία, αλλά και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, για να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση. Επίσης, θα οργανωθούν επισκέψεις της ομάδας σε ορφανοτροφεία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με στόχο την αναψυχή των παιδιών.

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Athens Children’s Ballet είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση του κλασικού μπαλέτου.

 


info: Βρείτε το Athens Children’s Ballet στο facebook κάνοντας κλικ ΕΔΩ