Κάλεσμα για αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού

20o-fchorou-kalamatas-ergastiri-skytalh-anna-tagkalou-small

Το «Πρόγραμμα C» ή αλλιώς «Σκυτάλη», μετά τη διετή πορεία του, ανοίγει την ομάδα του και καλεί νέους χορευτές να την εμπλουτίσουν δημιουργικά.

Τον Απρίλη του 2013, το Κέντρο Χορού Ντάνκαν σε συνεργασία με την ομάδα χορού Creo και τη χορογράφο της Πωλίνα Κρεμαστά ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα πρωτοποριακό πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το "Πρόγραμμα C" ή αλλιώς "Σκυτάλη".

Μέσα από την κυκλική πορεία που διατρέχει (χορογραφικό κέντρο, χορογράφος, απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών χορού, μαθητές σχολείων, επιστροφή στο χορογραφικό κέντρο για παρουσίαση των αποτελεσμάτων) το πρόγραμμα θέτει σαν βασικό στόχο να φέρει την τέχνη του χορού μέσα στα σχολεία, να επιμορφώσει τους αποφοίτους των επαγγελματικών Σχολών Χορού δυναμώνοντάς τους προσωπικά, καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά και να θέσει ένα νέο ερέθισμα στην καθημερινότητα των παιδιών της πρώιμης εφηβικής ηλικίας, διευρύνοντας το φάσμα επιλογών στη συμπεριφορά τους, στη στάση τους προς τον κόσμο και τον εαυτό τους (καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης, καταπολέμηση της βίας, προσέγγιση στις τέχνες).

Σήμερα, οι δέκα νέοι που μετείχαν στον 1ο κύκλο είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν, σε συνεργασία με άλλους χορογράφους και ακαδημαϊκούς, τη μετάγγιση όλης αυτής της πληροφορίας σε μια δεύτερη «γενιά» αποφοίτων.

Η ομάδα της ‘Σκυτάλης ‘ κινείται ταυτόχρονα σε δύο μονοπάτια, ξεχωριστά αλλά και αλληλένδετα: α)  του επαγγελματία χορευτή/χορογράφου, και β) του παιδαγωγού. Μέσα από τις διαδικασίες, τις πρακτικές και το σχεδιασμό του προγράμματος, οι νέοι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν, να δημιουργήσουν, να χορογραφήσουν και να πάρουν συμβουλές και ανατροφοδότηση τόσο από πεπειραμένους καλλιτέχνες, όσο και από την ομάδα που έχει δημιουργηθεί έως τώρα.

Η ιδέα του μεταλαμπαδεύω, δίνω τη "σκυτάλη" και εκπαιδεύω εκείνον που την έλαβε ώστε να γίνει ικανός να κάνει το ίδιο, είναι η ουσία και ο πυρήνας αυτού του προγράμματος. Όραμα των διοργανωτών είναι το χτίσιμο μιας κοινότητας χορού, μέσα στην οποία οι νέοι χορευτές θα μπορούν να ανθίσουν τόσο ως χορευτές και χορογράφοι, όσο και ως παιδαγωγοί.

Ο νέος κύκλος της «Σκυτάλης» θα διαρκέσει 4 μήνες (από 15 Νοεμβρίου 2014 έως και τέλη Μαρτίου 2015) και θα περιλαμβάνει:

  1. Μαθήματα αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης
  2. Πρόβες για τη δημιουργία χορογραφίας
  3. Μεθοδολογία και προετοιμασία μαθημάτων κίνησης σε μαθητές σχολείων
  4. Διαλέξεις, σεμινάρια και συμβουλευτική από χορογράφους, χοροθεραπευτές, παιδαγωγούς, σκηνοθέτες, μουσικούς.
  5. Έξι διδακτικές ενότητες σε δημόσια σχολεία
  6. Παραστάσεις των χορογραφιών των μαθητών και των συμμετεχόντων χορευτών στη "Σκυτάλη".

Υπεύθυνες Προγράμματος:

  • Πηνελόπη Ηλιάσκου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν
  • Πωλίνα Κρεμαστά, χορογράφος της ομάδας χορού creo, χορεύτρια και καθηγήτρια χορού

                     


info: Χρυσάφης 34 και Δικαιάρχου, τηλ.: 210 7621234, 210 7621164, info@duncandancecenter.org | Για συμμετοχή, στέλνετε βιογραφικό και δυο λόγια για εσάς ως 1 Νοεμβρίου 2014 στο: projectc.skytali@gmail.com