Επαγγελματική Σχολή Χορού και στην Πάτρα

dansarte

Μέσα στο μήνα Οκτώβριο ξεκίνησε τη λειτουργία της, η πρώτη Επαγγελματική Σχολή Χορού, στην Πάτρα.

Η Σχολή, που θα λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, θα εξυπηρετεί όχι μόνο την Πάτρα και τη Β. Πελοπόννησο, αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια της Δ. Ελλάδας.

Η Σχολή θα στεγάζεται μέσα στους χώρους του Dansarte -σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού- που αριθμεί πλέον 23 χρόνια λειτουργίας σαν ερασιτεχνική σχολή χορού αναγνωρισμένη από το Κράτος.

Το όραμα του Επαγγελματικού αυτού Τμήματος είναι να δημιουργήσει δασκάλους χορού, αλλά και χορευτές που --κάποιοι από αυτούς-- θα παραμείνουν στην πόλη της Πάτρας, δημιουργώντας μόνιμη επαγγελματική ομάδα χορού με έδρα την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Dansarte και της Επαγγελματικής Σχολής Χορού είναι η Τατιάνα Λοβέρδου, η δημιουργός της ομάδας Σύγχρονου Χορού Παρουσία που μετεξελίχθηκε στην επαγγελματική ομάδα Salto Futuro.

Η φοίτηση στο επαγγελματικό τμήμα της Σχολής θα είναι τριετής. Η εγγραφή των ενδιαφερομένων θα γίνεται κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων σε επιτροπή του Υπ. Πολιτισμού, στην Αθήνα. Μετά την τριετή φοίτηση, οι σπουδαστές θα πιστοποιούνται για την απόδοσή τους από το Υπ. Πολιτισμού, ώστε να μπορούν να διδάσκουν και να χορεύουν ως επαγγελματίες.

Τα μαθήματα που διδάσκονται, είναι: κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, μουσικοκινητική αγωγή, θεωρία κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού, μουσική, ιστορία χορού, ιστορικοί και κάρακτερ χοροί, παιδαγωγική ψυχολογία, ανατομία, ρεπερτόριο κλασικού και σύγχρονου, Ελληνικοί χοροί, χορογραφία και αυτοσχεδιασμός, yoga και ανάλυση διδασκαλίας.

Εφέτος, στο 1ο έτος θα διδάξουν μεταξύ άλλων: οι Τατιάνα Λοβέρδου, Τίμος Ζέχας, Σάνια Στριμπάκου (σύγχρονος χορός) και οι Frey Faust, Λίντα Καπετανέα, Rebecca Lazier (σε επίπεδο σεμιναρίου). Η Τόνια Ζορμπαλά και ο Δημήτρης Καμινάρης (Κλασικό Μπαλέτο) και ο Γιάννης Μανταφούνης και η Δήμητρα Παπαθανασοπούλου (σε επίπεδο σεμιναρίου). Ιστορία χορού και Παιδαγωγική Ψυχολογία, η Μαρία Τσουβαλά. Μουσική, ο Θοδωρής Αμπαζής. Χορογραφία και αυτοσχεδιασμό, η Τατιάνα Λοβέρδου.

 


info: Dansarte Κέντρο Χορού και Τεχνών, Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας, Πάτρα. Τηλ. Πληροφοριών: 2610 272 668 (16.00 -22.00) και 6942 406992 | e-mail: loverdoutatiana@yahoo.gr