Το "Black Box" του Γ. Ρήγα στο κανάλι της Βουλής

black-box-poster-copy-web

Το ντοκιμαντέρ του Γεράσιμου Ρήγα με τίτλο Black Box που γυρίστηκε το 2013 και έχει κύριο θέμα του τους σπουδαστές της ΚΣΟΤ, προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, στις 23.00.

Οι χορευτές εκτός από το να χορεύουν, μιλούν, τραγουδούν, ερωτεύονται, λυπούνται. Η διδασκαλία και η κοπιώδης προσπάθεια τους παρουσιάζονται μέσα από ένα διάλογο ανάμεσα στο χορό και το χοροθέατρο. Κινηματογραφημένη με αμεσότητα, η ταινία αποφεύγει την αφήγηση και αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σώμα και το χορό. 

Πρόκειται για το δεύτερο ντοκιμαντέρ του Γεράσιμου Ρήγα μέσα στους χώρους της ΚΣΟΤ (Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης), αυτή τη φορά με επίκεντρο την προετοιμασία, αλλά και την παράσταση που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της στην αίθουσα Black Box, το 2012. Η ταινία παρουσιάζει και τις τέσσερεις χορογραφίες της παράστασης Appalachian Spring της Martha Graham, Old man’s Dream του Tono Lucky, White Noise του Κωσταντίνου Ρήγου και Μαρία του Αλέξη Φουσέκη.

Ο Γεράσιμος Ρήγας είχε γυρίσει στην ΚΣΟΤ το 2005, την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο Συνήθειες, η οποία παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονιά, στο πλαίσιο του 6ου Videodance Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και λίγο αργότερα στις ΗΠΑ και στο Φεστιβάλ του Τορίνο.

 


info: Κανάλι της Βουλής, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, ώρα 23.00. Διάρκεια: 75΄