Ο Χορός συναντά τον Αθλητισμό μέσα από το Cosmogym

cosmogymdance-2web

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι χορευτές –με τις τόσες και τόσες ώρες εκγύμνασης-- είναι «αθλητές» στην τέχνη τους!

Το Cosmogym, ένα Φεστιβάλ Γυμναστικής που διεξάγεται εδώ και τρία χρόνια στην Αθήνα, έχει δώσει χώρο και στην τέχνη του χορού, συστήνοντάς την σε ένα ευρύτερο κοινό. Όσοι έχουν παρακολουθήσει τις προηγούμενες συναντήσεις Cosmogym, θα έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αμιγώς χορευτικών συμμετοχών από χορευτικές ομάδες και σχολές χορού με τεχνικές κλασικού και σύγχρονου, ενώ στοιχεία των παραπάνω ενυπάρχουν και εμπλουτίζουν ακόμη και καθαρά αθλητικού ύφους ομάδες ενόργανης ή ρυθμικής γυμναστικής.

Το Cosmogym Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους από την Αθλητική Πολιτιστική Ένωση Γιτάνη και αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση αθλητών στην Ελλάδα στον τομέα της Γυμναστικής για Όλους, με περισσότερους από 4.500 συμμετέχοντες.

Το Cosmogym αποτελείται από το Festival, μια μη αγωνιστική διοργάνωση που μοναδικός στόχος των αθλητών είναι η συμμετοχή και η αγάπη τους για τη γυμναστική, ενώ από το 2012 θεσμοθετήθηκε και το Contest, το διαγωνιστικό μέρος, το οποίο πραγματοποιείται με βάση των κανονισμών της F.I.G. (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής). Τόσο στο Festival, όσο και στο Contest μπορούν να πάρουν μέρος προγράμματα με στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, ακροβατικής, αεροβικής, τραμπολίνου, αλλά και όποιο άλλο είδος γυμναστικής, καθώς και σύγχρονου, κλασικού και φολκλόρ χορού, με συνοδεία μουσικής ή χωρίς, με συνήθη ή ασυνήθιστα όργανα.

  • Αιτήσεις συμμετοχής στο Cosmogym Festival από 15 Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου 2015 (www.cosmogym.gr)

 


info: Cosmogym Festival: 17 - 21 Ιουνίου 2015, Cosmogym Contest:  20-21 Ιουνίου 2015, Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», Τζων Κέννεντυ & Γιαννιτσών, Περιστέρι