Έρχεται η "Ωραία Κοιμωμένη" με το Royal Moscow Ballet

wraia-koimwmenh_24-small

Την Ωραία Κοιμωμένη, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα σε χορογραφία Μάριους Πετιπά και μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, θα παρουσιάσει το Royal Moscow Ballet στο αθηναϊκό κοινό.

Πρόκειται για το δεύτερο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, το οποίο απέσπασε πολύ καλύτερες κριτικές από τη Λίμνη των Κύκνων που είχε προηγηθεί 14 χρόνια πριν.

Για τη σύνθεση της μουσικής της Ωραίας Κοιμωμένης, ο Τσαϊκόφσκι πήρε την παραγγελία από τον Ιβάν Βσεβολόζσκι, διευθυντή των Αυτοκρατορικών Θεάτρων της Αγ. Πετρούπολης, ενώ παράλληλα ο χορογράφος Μάριους Πετιπά, έδωσε πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για τις μουσικές απαιτήσεις του έργου. Ο Τσαϊκόφσκι δούλεψε με έμπνευση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε το έργο. Το μπαλέτο έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, στις 15 Ιανουαρίου του 1890 και η μουσική σύνθεση βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περό.

Το Royal Moscow Ballet ιδρύθηκε μόλις το 2002 από τον Anatoly Emelianov και την Anna Aleksidze. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται μεγάλα αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου. Οι χορευτές του προέρχονται από τις σπουδαιότερες Ακαδημίες Χορού της Ρωσίας. Έχει περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα ρωσικό σχήμα, το Royal Moscow Ballet περιόδευσε στην Ανατολική Αφρική.

 


info: 22, 23, 24 Μαϊου 2015 - Θέατρο Badminton | Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 22 & 23 Μαϊου στις 20:30, 24 Μαϊου στις 17:30 | Τιμές εισιτηρίων από 16€, τηλ:. 210 884 06 00