'Ενας νέος χώρος για το Χορό κλέβει τις εντυπώσεις

img_20150618_191944-web

Τον επισκεφθήκαμε και μας εντυπωσίασε! Ένας νέος χώρος που στεγάζει τη διδασκαλία πολλών και διαφορετικών ειδών Χορού λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες σε κομβικό σημείο στο Μαρούσι.

Δημιουργός και ψυχή του, είναι η Νίκη Τηγανιτάκη, δασκάλα RAD, ISTD και Barre Astié που με μεράκι και πολύχρονη γνώση έχει δώσει πνοή και χρώμα σε ένα χώρο, που θα πρωταγωνιστήσει στα Β. Προάστια. Η σχολή που ακούει στο όνομα «Εν Ροή», στοχεύει όχι μόνο να καλύψει το διδακτικό κομμάτι, αλλά να αποτελέσει και ένα σημείο συνάντησης επαγγελματιών και φίλων του χορού μέσα από κύκλους σεμιναρίων, συναντήσεων, διαλέξεων, προβολών. Είναι σημαντικό, ότι όλα τα είδη χορού που διδάσκονται εδώ (μπαλέτο, σύγχρονο, μοντέρνο ISTD, φλαμένκο) πιστοποιούνται με διεθνώς αναγνωρισμένα διπλώματα.

 

 

 

Από τα δυνατά σημεία του χώρου αποτελούν οι μοναδικά ανακαινισμένοι και φωτεινοί χώροι του (δύο αίθουσες χορού, μια κεντρική και μια μικρότερη και τα αποδυτήρια) που έχουν στηθεί με υψηλές διεθνείς προδιαγραφές ηχομόνωσης, πατώματος και φωτισμού, κατάλληλες και για πρόβες επαγγελματιών, αφού η σχολή διαθέτει τις αίθουσές της προς ενοικίαση και για αυτό το σκοπό.

Η σχολή χορού «Εν Ροή», μέλος του ΣΙΣΧΕ  (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας) απευθύνεται σε παιδιά (διπλώματα RAD και ISTD) και σε ενήλικες. Αφενός επαγγελματίες που επιθυμούν μια αναγνωρισμένη πιστοποίηση των σπουδών τους, αφετέρου ερασιτέχνες που αναζητούν μια ποιοτική γυμναστική και ψυχαγωγία μέσω του χορού και άλλων εναλλακτικών μεθόδων εκγύμνασης. Σημαντικό για όσους ασχολούνται με το σύγχρονο χορό είναι ότι στη σχολή διδάσκεται --για πρώτη φορά στην Αθήνα-- το σύστημα εξετάσεων σύγχρονου χορού CDA για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Οι τίτλοι σπουδών χορού που χορηγούνται από την Contemporary Dance Association (CDA) είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι.

Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, φλαμένκο, τζάζ, ισπανικός χορός, pilates, γιόγκα, barre Αstié και Zena Rommet Floor Barre είναι μερικά μόνο από τα μαθήματα που διδάσκονται. Μαζί με τη Νίκη Τηγανιτάκη διδάσκει και ο Euan Trinder, ανώτατος καθηγητής, χορογράφος και διδάκτωρ του ισπανικού χορού.

 

 

Στους προγραμματισμένους στόχους τη σχολής είναι η οργάνωση σειράς σεμιναρίων μέσα στους επόμενους μήνες, με καλεσμένους γνωστά ονόματα διδασκόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον Δεκέμβριο του 2015, η Spanish Dance Society έχει επιλέξει τη Σχολή «Εν Ροή» για τον εορτασμό των 50 χρόνων της, με καλεσμένους από όλη την Ευρώπη.

 


info: Σχολή Χορού Εν Ροή, Αρκαδίου 10, Μαρούσι, τηλ. 211 215 8810, enroidancing@gmail.com  |  www.enroi.gr