Νέα δυναμική χρόνια στο HOPA - ΙΕΚ ΑΞΙΑ

img_4697

Η συνεργασία HOPA και ΙΕΚ  ΑΞΙΑ λειτούργησε με εξαιρετικά αποτελέσματα!

Τα δύο ιδρύματα, που πέρσι τον Οκτώβρη ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιούργησαν και πρότειναν μια νέα επαγγελματική σπουδή χορού για τους χορευτές, προχωρούν εφέτος στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους με νέα τμήματα και υποτροφίες για τους υποψήφιους σπουδαστές.

Η διετής φοίτηση στο HOPA (House of Performing Arts) - ΙΕΚ ΑΞΙΑ που είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνει μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού, ελληνικών παραδοσιακών χορών, musical theater, latin, jazz, hip hop, και συμπληρώνεται από τα απαραίτητα θεωρητικά μαθήματα, όπως ιστορία του χορού και της τέχνης, ανατομία, θεωρία και ιστορία μουσικής. Στόχος της σπουδής είναι να καταρτίσει επαγγελματίες χορευτές με ισχυρές βάσεις και ολοκληρωμένη παιδεία, που θα μπορούν να ανταπεξέρχονται σε διαφορετικά είδη χορού, ενώ συγχρόνως να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική ευαισθησία και τη δημιουργικότητα του κάθε σπουδαστή. Η συνεργασία HOPA  - ΙΕΚ ΑΞΙΑ  στελεχώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους χορού.

Η περσινή χρονιά κύλισε με πολλές συμμετοχές των σπουδαστών σε καλλιτεχνικά events, παραστάσεις χορού, σεμινάρια και επιμορφωτικές επισκέψεις. Κορυφαία στιγμή ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών του Β’ εξαμήνου στην εκδήλωση της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την 33η Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Υποτροφίες σπουδών

Με το ξεκίνημα της χρονιάς, το ΙΕΚ ΑΞΙΑ σε συνεργασία με το ΗΟΡΑ, προκηρύσσουν διαγωνισμό με επιτροπή η οποία θα εγκρίνει υποτροφίες σπουδών που θα καλύπτουν μέρος των διδάκτρων. Ο διαγωνισμός αποτελείται από 2 μέρη:

  • 1 - 17 Σεπτεμβρίου 2015: συνέντευξη με την παράδοση των δικαιολογητικών και του βιογραφικού.
  • Συμμετοχή σε μία από τις ακροάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Η πρώτη ακρόαση θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00. Οι ακροάσεις θα έχουν θέμα ένα ανοιχτό μάθημα χορογραφίας σε σύγχρονο, λάτιν και ελληνικούς χορούς με στόχο τη διαπίστωση της χορευτικής αντίληψης των διαγωνιζομένων. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να φορούν μαύρη φόρμα και άσπρο μπλουζάκι.

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για την συμμετοχή σε ακρόαση:

 

  • Να είστε 18 ετών και άνω (φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας)
  • Να έχετε προηγούμενη ενασχόληση σε οποιοδήποτε είδος χορού (βιογραφικό σημείωμα)
  • Απολυτήριο Λυκείου (φωτοαντίγραφο)

Για να συμπληρώσετε την δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ. Με την παράδοση των δικαιολογητικών (1-17 Σεπτεμβρίου 2015) ορίζεται ραντεβού για τη συνέντευξη.
 


info: HOPA (House of Performing Arts), Μπέλλου & Γεννηματά 7, Αθήνα, τηλ.: 210-691 09 66 (ώρες 10:00-14:00), e-mail: info@hopa.academy, www.hopa.academy | Τηλέφωνο ΙΕΚ ΑΞΙΑ: 210-400 99 55 (ώρες 10:00-20:00), e-mail: info@iek-axia.gr, www.iek-axia.gr