Shantom, ένας χώρος για τις τέχνες του σώματος και του νου

outside_01_med-small--2

Να ένας χώρος που μας έχει πραγματικά κερδίσει!

Το Shantom εδώ και 12 χρόνια καταφέρνει αθόρυβα και ουσιαστικά, να καλλιεργεί και να διατηρεί μια χρυσή ισορροπία ανάμεσα στην άσκηση του σώματος --μέσω διαφορετικών εναλλακτικών τεχνών-- και στην πολιτισμική διαφορετικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση, δημιουργώντας μια δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

Με λόγια απλά, βρήκαμε στο Shantom όλα εκείνα τα μαθήματα, που θα κρατήσουν το σώμα μας σε φόρμα, ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσουν να αποσυμπιέσουμε πνευματικά και ψυχικά τα δύσκολα που φορτωθήκαμε τα τελευταία χρόνια. 

Το Shantom, κάτω από τη στέγη του, ενώνει Τέχνη, άσκηση και θεωρητική γνώση, με στόχο ένα κοινό σημείο συνάντησης των Πολιτισμών μέσα από διαφορετικές τεχνικές, φιλοσοφίες και κουλτούρες. Έτσι, εδώ η τέχνη του χορού --όπως εκφράζεται σε διαφορετικούς πολιτισμούς (ινδικός κλασικός χορός Bharata Natyam, ανατολίτικος, αφρικάνικος, αρχαίος ελληνικός) συναντά τη γιόγκα και τη φιλοσοφία της (Raja yoga) αλλά και τις πολεμικές τέχνες (kung fu, tai chi, σπαθασκία).

 

Λήδα Σάνταλα

Η Λήδα Σάνταλα δημιουργός και ψυχή του Shantom, είναι δασκάλα γιόγκα, ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ και χοροθεραπεύτρια. Τα χρόνια πολύτιμης εμπειρίας και η σύνθετη γνώση της αποτυπώνονται στα λόγια της: «Το Shantom είναι η συμπύκνωση της ίδιας μου της ζωής, το απαύγασμα όλων μου των εμπειριών, από τις σπουδές, τη δουλειά και τα ταξίδια που έκανα, αναζητώντας το μυστικό της ζωής και του εαυτού μου. Όλα όσα εγώ είδα, έζησα, κατανόησα, αγάπησα, όλα  εκείνα που με βοήθησαν να προχωρήσω και να εξελιχθώ,  να κατανοήσω τον κόσμο και τον εαυτό μου, ψυχοθεραπεία, γιόγκα,  ινδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ, αφρικάνικες μέθοδοι ίασης και αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμός,  μου γέννησαν την ανάγκη να τα μεταγγίσω και στους άλλους. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος είναι η δυνατότητα των επιλογών, η επαφή με πολλά και διαφορετικά πράγματα.  Μόνο έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα…»

 

                       

               Ανατολίτικος χορός με την Ιρένε Μαραντέι          Εναέριος χορός με τη Χριστίνα Ζάννη

 

Την ποικιλία και διαφορετικότητα των μαθημάτων που προτείνει το Shantom μπορούμε να δοκιμάσουμε δωρεάν στην 13η Εναλλακτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 (ώρες 13.00 – 22.00). Πληροφορίες για την ημερίδα εδώ.

Σημειώσαμε, μεταξύ άλλων:

 • Raja yoga (διδάσκει η Λήδα Σάνταλα)
 • Ευρωπαϊκή σπαθασκία (διδάσκει ο Παναγιώτης Παπανικολάου)
 • KungFu (διδάσκει o Χρήστος Τερζίδης)
 • Αφρικάνικος χορός (διδάσκει η Λίνα Ιωαννίδου)
 • Ανατολίτικος χορός (διδάσκει η Ιρένε Μαραντέι)
 • Ινδικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ (διδάσκει η Λήδα Σάνταλα)
 • Ινδική Live Μουσικοκινητική αφήγηση για παιδιά (διδάσκουν η Χριστίνα Ζάννη και ο Leo Fernandez)
 • Tai Chi (διδάσκει η Δήμητρα Ζήρου)
 • Εναέριος χορός (διδάσκει η Χριστίνα Ζάννη)
 • Χοροθεραπεία (διδάσκει η Λήδα Σάνταλα)

  

 • Γιόγκα για παιδιά (διδάσκει η Μαρία Γιαννακάκη)
 • Πιλάτες (διδάσκει η Λίλλυ Βελισσαρίου)
 • Σύγχρονος χορός (διδάσκει η Κατερίνα Αργυρού)
 • Αγιουρβεδικό μασάζ (θεραπευτικές συνεδρίες με την Ειρήνη Τελίδου)

Και κάτι ακόμη σημαντικό για όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από ένα απλό χώρο για να γυμναστούν: η αρχιτεκτονική και η λειτουργικότητα των χώρων του Shantom με το φυσικό φωτισμό και τους περιβάλλοντες πράσινους κήπους, δημιουργούν μια μικρή όαση για ώρες χαλάρωσης, έμπνευσης και ψυχικής ανάτασης.

 

 


info: Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Χαλάνδρι (στάση μετρό Χολαργός). Πληροφορίες τηλ. 210-671 75 29, e-mail: info@shantala.gr