Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "First Position"

6b78c6_29a69b9b85964bbc9b9598d11de7da97

To First Position (2011), βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Bess Kargman ακολουθεί έξι σπουδαστές χορού που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα, κατά την επίπονη προσπάθεια προετοιμασίας τους για έναν από τους πιο γνωστούς διαγωνισμούς μπαλέτου, το Youth America Grand Prix, όπου οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα δεν είναι αποδεκτό.

Σωματική εξάντληση, τραυματισμοί, δυσκολίες της εφηβείας είναι μερικά μόνο από αυτά που συνθέτουν το πορτρέτο μιας ομάδας νέων ταλαντούχων χορευτών, που συγκινεί και προχωρά με όπλο τη θέληση.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival και έχει κερδίσει το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο San Francisco Doc Fest και τα βραβεία κοινού για καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Dallas International Film Festival, Portland International Film Festival και στο DOC NYC.

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους χορευτές Γιάννη Νικολαΐδη και Michael Doolan. Η ταινία προβάλλεται από το Cinedoc σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

 


info: Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα, ώρα: 20.00, είσοδος: 6€ | 31 Ιανουαρίου, 6 & 7 Φεβρουαρίου ώρα 15.30, κινηματογράφος Δαναός, Αθήνα | διάρκεια: 91΄