'Δον Κιχώτης' σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα

bolshoi_donquixote_alexandrova_c_dyusupov_m

Ο Δον Κιχώτης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του διάσημου ρωσικού θεάτρου, σε μια νέα λαμπερή παραγωγή με ολοκαίνουργια κοστούμια και σκηνικά, που θα μεταδοθεί απευθείας από τη Μόσχα την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής. 

Η απευθείας μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1200 κινηματογραφικές αίθουσες, σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Μουσική: Λούντβιχ Μίνκους
Χορογραφία: Αλεξέι Φαντεγέτσεφ (βασισμένη στις χορογραφίες του Μαριούς Πετιπά και του Αλεξάντερ Γκόρσκυ)
Λιμπρέτο: Μαριούς Πετιπά (βασισμένο στο έργο του Θερβάντες)

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

 


info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Ν. Σκαλκώτας), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 728 23 33 | Ώρα έναρξης: 18.00 | Γενική είσοδος: 15€, φοιτητικά, παιδικά: 8€. Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.