Κάλεσμα για το «2ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας»

logo-png

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ» σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πλέγμα, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε χορευτικά συγκροτήματα για να συμμετάσχουν στο «2ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας» που θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα της Χίου 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2016.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η συγκέντρωση Χορευτικών Συγκροτημάτων από όλη την επικράτεια της χώρας και του εξωτερικού για την προβολή των παραδοσιακών χορών τους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε Σύλλογος ή Σωματείο με έδρα την Ελλάδα ή το εξωτερικό στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί Χορευτικό Συγκρότημα παραδοσιακών χορών.

Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο θα πρέπει να προετοιμάσει ένα χορευτικό πρόγραμμα διάρκειας 20’. Στο χρόνο αυτό περιλαμβάνονται τυχόν σχόλια που θα πρέπει να γίνουν για τους χορούς ή / και για την παρουσίαση της τοπικής ενδυμασίας της περιοχής την οποία εκπροσωπούν. Το πρόγραμμα και η σειρά παρουσίασης των χορευτικών ομάδων θα δοθεί στους συμμετέχοντες δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Εκτός από τις παραστάσεις, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδρομές με ξεναγήσεις, σεμινάρια τοπικών χορών και χαλάρωση στο νησί. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στους παραθαλάσσιους οικισμούς Βροντάδος και Καρφάς.
 


info: Πληροφορίες dancechiosgr@gmail.com