Τα Μπαλέτα Μπολσόι σε αναμετάδοση στο Μέγαρο

the-bright-stream

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της παράστασης The bright Stream (To κρυστάλλινο ρυάκι) των Μπαλέτων Μπολσόι εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

The Bright Stream

Mε μουσική αφετηρία την ιδιοφυή παρτιτούρα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς –το τελευταίο μπαλέτο που έγραψε–, ο χορογράφος Αλεξέι Ρατμάνσκι δημιουργεί μια αριστουργηματική χορευτική κωμωδία που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικό, συχνά ειρωνικό, χιούμορ. Αναπάντεχες παρεξηγήσεις και χαρακτήρες γεμάτοι ζωντάνια συνθέτουν ένα εύθυμο χορευτικό τοπίο με άμεσες αναφορές στην εποχή της Σοβιετικής Ρωσίας.

Γιορτή του θερισμού. Ένας περιπλανώμενος χορευτικός θίασος επισκέπτεται ένα σοβιετικό συνεταιριστικό αγρόκτημα, όπου μια Μπαλαρίνα του θιάσου ξανανταμώνει με την παιδική της φίλη Ζίνα. Για να δώσουν ένα γερό μάθημα στον άπιστο σύζυγό της τελευταίας, η Ζίνα, η Μπαλαρίνα και ο άντρας της αποφασίζουν να ανταλλάξουν ταυτότητες μόνο για ένα βράδυ. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή στην οποία, ο κορυφαίος χορευτής των Μπολσόι Ρουσλάν Σβορκτσόβ εμφανίζεται στη σκηνή ντυμένος Συλφίδα!

Κωμικό μπαλέτο σε δύο πράξεις
 

Χορογραφία: Alexei Ratmansky
Μουσική: Dmitri Shostakovich
Διάρκεια: 2 ώρες
Διανομή: Svetlana Lunkina ( Ζίνα), Mikhail Lobukhin (Πιοτρ), Maria Alexandrova (η Μπαλαρίνα), Ruslan Skvortsov (ο Χορευτής Μπαλέτου), Denis Savin (ο Ακορντεονίστας), Alexei Loparevich (ο Γέρος Ένοικος Αγροικίας)

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της παραγωγής και με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

 


info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Σκαλκώτα), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 728 23 33 | Τιμές εισιτηρίων: 15€ και φοιτητικό 8€ | ώρα έναρξης: 17.00