"Ικέτιδες", το νέο έργο των Ασώματων Δυνάμεων

iketides-sea-flyer

Η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου Lindahl συνεχίζοντας την έρευνά της για την παρουσίαση του αρχαίου ελληνικού δράματος μέσα από την τέχνη του σύγχρονου χορού (με πρώτο έργο της την Αντιγόνη που παρουσίασε με την ομάδα της Ασώματες Δυνάμεις το 2015) αυτή τη φορά αποπειράται να συνθέσει, με βάση την ιστορία των Ικέτιδων του Αισχύλου, ένα έργο σύγχρονο. Το έργο αποτελείται από σπαράγματα ιστοριών, κειμένων και εικόνων, που δίνοντται μέσα από τη μουσική, το λόγο, την κίνηση και το χορό. Πολύτιμος συνεργάτης και έμπειρος συνοδοιπόρος της σε αυτό το ταξίδι, η μεγάλη κυρία του θεάτρου Αννίτα Σαντοριναίου, που τη συμβουλεύει δραματουργικά, όσο και σκηνοθετικά και κατευθύνει υποκριτικά την επταμελή ομάδα.

«Αφορμή στάθηκαν οι Ικέτιδες του Αισχύλου» λέει η χορογράφος, «το αρχαιότερο δράμα που έχει διασωθεί και το πρώτο στην ιστορία της ανθρωπότητας που θέτει το θέμα της βίας κατά των γυναικών, της προσφυγιάς, της αναζήτησης ασύλου, αλλά και των δικαιωμάτων της γυναίκας στην αυτοδιαχείρηση. Για να γλυτώσουν απο αιμομικτικούς γάμους / βιασμούς από τους Αιγύπτιους ξαδέρφους τους, οι 50 κόρες του Δαναού διασχίζουν τη θάλασσα της Μεσογείου και έρχονται στην Ελλάδα να ζητήσουν άσυλο και προστασία. Η ιστορία των Ικέτιδων γίνεται καμβάς για να απεικονίσουμε παλιές και νέες ιστορίες βίας, ελπίδας, θάρρους, οργής, απελπισίας..».
 


info: ΚΥΠΡΟΣ - 17, 18, 19, 21 Νοεμβρίου 2016, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, τηλ. 993 84 606 - 24 Νοεμβρίου 2016, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσσός,  τηλ. 777 777 45 | ώρα: 20.30 | Εισιτήρια 12€ και 7€ μειωμένο. Η παράσταση είναι για άτομα άνω των 15 ετών.