1η Πανελλήνια Πλατφόρμα Ανάδειξης Ταλέντων Θεάτρου και Χορού....

certificate-stamp-2

... και Αναγνώρισης Ιδιαίτερων Κλίσεων

 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης Εσαεί Εν Ροή διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Πλατφόρμα Ανάδειξης Νέων Ταλέντων και Αναγνώρισης Ιδιαίτερων Κλίσεων. Η δράση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της 14ης απονομής Βραβείου Τερψιχόρη.

Η ακρόαση μαθητευόμενων και επαγγελματιών καλλιτεχνών για την αξιολόγηση ιδιαίτερων κλίσεων και προσόντων τους, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00-13:00 στο Θέατρο Φαργκάνη (Θεσσαλονίκη).

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή απαρτίζεται από καλλιτέχνες που τιμήθηκαν με το βραβείο Τερψιχόρη και άλλα αξιόλογα άτομα / της ακαδημαϊκής και ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας που εξειδικεύονται σε θέματα αναγνώρισης ιδιαίτερων κλίσεων και δεξιοτήτων. Μετά τη λήξη της διαδικασίας, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής και ειδικό έπαινο / τίτλο σχετικά με τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, σε περίπτωση που προκύψει θετική εισήγηση.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 30 άτομα. Σε περίπτωση υπεραριθμίας, ορίζεται σειρά προτεραιότητας συμμετοχής σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

  • ηλικία (προηγούνται οι νεώτεροι)
  • εμπειρία (προηγούνται οι πιο έμπειροι)
  • συστατική επιστολή από αναγνωρισμένο καλλιτέχνη, καλλιτεχνικό διευθυντή ή δάσκαλο (σημαντικός συντελεστής επιλεξιμότητας)

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 10 Απριλίου 2017

Διαδικασία Ακρόασης

Α' μέρος
Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ετοιμάσει έναν αυτοσχεδιασμό 1 ως 1½ λεπτού το πολύ, με ελεύθερη θεματολογία. Στόχος είναι να αναδείξει στον αυτοσχεδιασμό εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως καλλιτέχνη και που διακρίνεται από το μέσο όρο κατά τη δική του αντίληψη. Πριν ή μετά την εκτέλεση του αυτοσχεδιασμού, η Καλλιτεχνική Επιτροπή, κατά την κρίση της, θα υποβάλλει ερωτήματα στον υποψήφιο. Η συνολική διάρκεια της διαδικασίας δεν ξεπερνά τα 3 λεπτά.

Β΄μέρος
Οι υποψήφιοι χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το μισάωρο στο οποίο εντάσσονται:

11:00 -11:30, Α ομάδα (μέγιστος αριθμός: 6 άτομα)
11:30 -12:00, Β ομάδα (μέγιστος αριθμός: 7 άτομα)
12:00-12:30, Γ ομάδα (μέγιστος αριθμός: 6 άτομα)
12:30-13:00 Δ ομάδα (μέγιστος αριθμός: 7 άτομα)

Αφού ολοκληρώσουν την ερμηνεία τους όλα τα μέλη κάθε ομάδας, ακολούθως υποβάλλονται σε τεστ φυσικής κατάστασης, διαφοροποιημένα μεταξύ ηθοποιών και χορευτών. Τα τεστ των χορευτών θα εξυπηρετήσουν παράλληλα στη συμβουλευτική προσανατολισμού προς ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της απόδοσής τους.

Γ΄μέρος
Πριν ή μετά την ακρόαση, ανάλογα με την ομάδα στην οποία εντάσσονται, συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο.

Υποβολή αιτήσεων και δικαιλογητικά

- Μία προσωπική φωτογραφία
- Μία καλλιτεχνική φωτογραφία
- Σύντομο βιογραφικό
- Βίντεο ή φωτογραφικό υλικό από την καλλιτεχνική του δράση εάν υπάρχει (όχι απαραίτητο)
- Συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής εδώ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα μεταξύ 13 - 25 ετών και με βασική προϋπόθεση να έχουν ασχοληθεί με το χορό ή το θέατρο (παρακολούθηση μαθημάτων, συμμετοχή σε παραστάσεις, σεμινάρια, κ.α.).

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο talent@esai.gr. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Υποβολή Αίτησης για την Ακρόαση 21.05.2017». Ο υποψήφιος θα ενημερωθεί έως τέλη Απριλίου για την έκβαση της αιτήσεώς του και για λοιπές διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμμετοχής του.

 


Βραβείο Τερψιχόρη - Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης Εσαει Εν Ροή διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά το Βραβείο Τερψιχόρη - Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται συνάντηση θεατρικών και χορευτικών σχημάτων και ανώτερων σχολών χορού και δραματικής τέχνης που έχουν έδρα τη Μακεδονία ή τη Θράκη. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ορίζεται στα πέντε (5) θεατρικά σχήματα με διάρκεια συμμετοχής 12΄ έκαστο και δώδεκα (12) χορευτικά σχήματα με διάρκεια συμμετοχής 5΄ έκαστο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

• αναγνωρισμένες σχολές χορού και δραματικής τέχνης Θεσσαλονίκης
• ΙΕΚ υποκριτικής και χορού
• ερασιτεχνικές σχολές χορού και δραματικής τέχνης της λοιπής Μακεδονίας και της Θράκης.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  • Μία καλλιτεχνική φωτογραφία της ομάδας που θα συμμετέχει
  • Τίτλος, συντελεστές (ονοματεπώνυμα και ρόλοι) και περίληψη του δρωμένου που θα παρουσιαστεί
  • Λογότυπο φορέα
  • Στοιχεία επικοινωνίας φορέα
  • Συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής εδώ για προεγγραφή.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και 7 Απριλίου 2017, ώρα 18:00. Υπεύθυνη Επικοινωνίας – Πληροφορίες: Αραμπατζή Μαρία, τηλ.: 23330 25 555

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ερασιτεχνικές σχολές χορού και θεάτρου Θεσσαλονίκης, παρά μόνο επαγγελματικά σχήματα και ανώτερες επαγγελματικές σχολές δραματικής και ορχηστικής τέχνης.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο talent@esai.gr. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Βραδιά νέων Καλλιτεχνών 21.05.2017». Ο εκπρόσωπος της ομάδας ή της σχολής που δηλώνει υποψηφιότητα, θα ενημερωθεί έως 20 Απριλίου 2017, το αργότερο.

 


info: «Εσαεί εν Ροή», Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας - Θράκης, Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων, Γ. Βιζυηνού 53, Αλεξάνδρεια, Ν.Ημαθίας. Πληροροφίες: Ελένη Καβαζίδου, Τ: 6936 597 376. esai@esai.gr