Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες για το 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

7o-festival-12-coupe-2017_eikastiko

Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

 

Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», ο θεσμός που καθιερώθηκε από την Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και την Τατιάνα Λύγαρη με στόχο την προώθηση και ανάδειξη των νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, θα διεξαχθεί και φέτος αναβαθμισμένο, για 7η συνεχόμενη χρονιά, από 26 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017.

Το μοναδικό στον κόσμο πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ προσκαλεί νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Video Art, κ.λπ.) να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο και απροσδόκητο Φεστιβάλ νεανικής έκφρασης και δημιουργίας.

Η καρδιά του Φεστιβάλ χτυπάει στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 «κουπέ» του. Στα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια του, με την αυθεντική ατμόσφαιρα και την πατίνα του χρόνου, οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών, καθημερινά, επί ένα συνεχές δεκαήμερο.

Από το 2010 έως σήμερα, μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του New Wagon, έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 114 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το μοναδικό Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Μουσικά live, εικαστικές εγκαταστάσεις, θεατρικές και χορευτικές performances φιλοξενούνται παράλληλα και στα υπόλοιπα βαγόνια, καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας προσφέροντας σε καλλιτέχνες και επισκέπτες μια δημιουργική γιορτή Τεχνών.

Οι άξονες που θα καθορίσουν την επιλογή των προτεινόμενων δράσεων του Φεστιβάλ είναι η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα, η σατιρική διάσταση, καθώς και θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του Τρένου σε συνδυασμό με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η μετακίνηση, η όσμωση, η ανταλλαγή, ο εγκλεισμός, ο αποκλεισμός, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η ιδιωτικότητα, κ.λπ.

Απαραίτητη προϋπόθεση τα projects να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί σε άλλον χώρο ή φεστιβάλ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project ή και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό) καθώς και βιογραφικά συνοδευόμενα από φωτογραφίες στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 24 Μαρτίου 2017. Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2017.
 


info: τηλ. 210 923 70 76 

 


.