Πρόσκληση συμμετοχής χορευτικών ομάδων στο 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

2o-compartments-dance-project_invitation_eikastiko

Αμαξοστοιχία - Θέατρο
το Τρένο στο Ρουφ

Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του πρώτου Compartments dance project, που πραγματοποιήθηκε πέρσι με μεγάλη συμμετοχή χορευτών και χορευτικών ομάδων και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει φέτος το «2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού - compartments dance project» από τη Δευτέρα 11 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες καλούνται να εμπνευστούν από τον απρόσμενο χώρο του New Wagon της Αμαξοστοιχίας και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των 12 μικρών «διαμερισμάτων» (compartments) του και να παρουσιάσουν στο ξεχωριστό αυτό βαγόνι τις προσωπικές τους περφόρμανς για μικρές ομάδες θεατών (σύντομης διάρκειας 10’ - 30’).

Η ιδιαιτερότητα του σκηνικού χώρου των compartments προκαλεί τον αυτοπεριορισμό της κίνησης και οδηγεί στην υπέρβαση και τον επαναπροσδιορισμό της. Η διαύγεια, η εσωτερικότητα, η λιτότητα και η καθαρότητα του κινησιολογικού στοιχείου γεννιούνται ακούσια από τη μεγάλη εγγύτητα με τον θεατή-συνεπιβάτη και την οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας. Θέματα και έννοιες, όπως η φυγή, η αναχώρηση, η άφιξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός και ό,τι μπορεί να περικλείει ένα «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, αποτελούν πηγές έμπνευσης και βρίσκουν στο χώρο την ιδανική τους διάσταση. 

Η μοναδικότητα του Σιδηροδρομικού Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού προκαλεί αντισυμβατικά ερεθίσματα δημιουργικότητας προσφέροντας μια ανεπανάληπτη παραστατική εμπειρία τόσο για τους θεατές, όσο και για τους καλλιτέχνες. Παράλληλα, χορευτικές περφόρμανς μπορούν να φιλοξενηθούν στον υπαίθριο χώρο της Αποβάθρας και του νέου Cargo - Wagon της Αμαξοστοιχίας. Όλες οι περφόρμανς θα παρουσιάζονται καθημερινά σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα από τις 19.30 έως τις 23.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του πρότζεκτ και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες δουλειές), βιογραφικά συντελεστών / συμμετεχόντων συνοδευόμενα από φωτογραφίες και τηλέφωνα επικοινωνίας στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 10 Ιουλίου 2017. Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου 2017.