Νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, η Λίντα Καπετανέα

linda-kapetanea-sto-parathyro

Από παραίτηση σε παραίτηση, τελικά μέσα σε τρία μόλις χρόνια, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, μετά τη Βίκυ Μαραγκοπούλου και την Κατερίνα Κασιούμη αποκτά την τρίτη κατά σειρά Καλλιτεχνική Σύμβουλό του, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Φάρις».

Η εξαιρετική χορεύτρια και χορογράφος Λίντα Καπετανέα --όπως ψιθυριζόταν ήδη από το καλοκαίρι--, ανέλαβε τη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, αφενός υπερισχύοντας σε προσόντα από τους άλλους υποψηφίους, αφετέρου κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, με τις προτάσεις και το πρόγραμμα που κατέθεσε, καθώς αυτό όπως αναφέρθηκε, δεν αλλοιώνει αλλά προάγει το χαρακτήρα του Φεστιβάλ.

Το ζητούμενο βέβαια με αυτές τις αλλεπάλληλες διαδοχές της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, δεν είναι τόσο η διατήρηση του υπάρχοντος χαρακτήρα του Φεστιβάλ, όπως επιθυμεί η Φάρις, αλλά ο εκσυγχρονισμός του σε όλα τα επίπεδα και αυτό ευχόμαστε να επιτύχει η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια. Ένα φεστιβάλ που απέκτησε μια συγκεκριμένη ταυτότητα κατά την πορεία του, δεν είναι απαραίτητο να τη διατηρεί εσαεί.

Οι υποψηφιότητες που απορρίφθηκαν, ήταν της Χριστιάνας Γαλανοπούλου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του MIRfestival, του χορογράφου Κωνσταντίνου Μίχου, της Μαρίας – Μαριλένας Γραφάκου, της Δανάης Ευαγγελίου και της Κατερίνας Βασιλειάδη.

Η Λίντα Καπετανέα κατάγεται από την Καλαμάτα και έχει μια αξιοσημείωτη και αναγνωρισμένη πορεία ως χορεύτρια και χορογράφος τόσο σε ελληνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Έχει αποφοιτήσει από την ΚΣΟΤ, στην οποία αργότερα δίδαξε από το 2002 ως το 2006. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ.  έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη. Χόρεψε σε αρκετές παραγωγές της ομάδας Ultima Vez του Βιμ Βαντεκέιμπος, ενώ το 2007 ίδρυσε με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ την ομάδα Rootlessroot που έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικό έργο σε συμπαραγωγή με ευρωπαϊκούς φορείς, έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες και έχει τιμηθεί με καλλιτεχνικά βραβεία και διακρίσεις. Η φιλοσοφία της ομάδας συνοψίζεται στην ιδέα, ότι το σώμα μπορεί να εκφράσει τα πάντα και να γίνει φορέας των κοινωνικών εξελίξεων.

Διαβάστε περισσότερα για τη Λίντα Καπετανέα εδώ