Μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις στο ΜΜΑ: «Το ημέρωμα της στρίγκλας»

6bol_the-taming-oh-the-shrew_official_visual_web_ekaterina-krysanova-and-vladislav-lantratov-c-j-devant

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μια μοντέρνα δίπρακτη χορογραφία με καταιγιστικό ρυθμό, από τον βραβευμένο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό.

Ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη κωμωδία του Σαίξπηρ, που δημιουργήθηκε ειδικά για τους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι, αναδεικνύοντας με τολμηρό τρόπο την απαράμιλλη τεχνική τους αρτιότητα και τις ερμηνευτικές τους ικανότητες.

Το ημέρωμα της στρίγκλας προβάλλεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες, σε όλο τον κόσμο. Μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Μέσα από μια χορογραφική προσέγγιση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των χορευτών του Μπαλέτου Μπολσόι, ο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό –ο πρώτος ξένος χορογράφος που προσκαλείται από το διάσημο χορευτικό συγκρότημα της Μόσχας– ακολουθεί τη βασική πλοκή του σαιξπηρικού έργου, προσθέτοντάς της πινελιές αισθησιασμού και πάθους. Για Το ημέρωμα της στρίγκλας (The Taming of the Shrew), ο γάλλος χορογράφος, θέλοντας να προσεγγίσει την κουλτούρα των χορευτών του Μπολσόι, προτίμησε τη νευρώδη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και συγκεκριμένα συνθέσεις του με κωμικό και σατιρικό χαρακτήρα για τον κινηματογράφο.

Η πλοκή: ο Μπατίστα προσπαθεί να παντρέψει την κακότροπη κόρη του Κατερίνα, η οποία απορρίπτει όλους τους επίδοξους γαμπρούς. Βρίσκει όμως τον μάστορά της στο πρόσωπο του Πετρούκιου, που την παντρεύεται και βάζει προσωπικό στοίχημα να εξημερώσει την όμορφη στρίγγλα!

Μπαλέτο σε δύο πράξεις
Μουσική: Ντμίτρι Σοστακόβιτς 
Χορογραφία: Ζαν Κλόντ Μαγιό, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Διανομή
Κατερίνα: Ekaterina Krysanova
Πετρούκιος: Vladislav Lantratov
Μπιάνκα: Olga Smirnova
Λουκέντιος: Semyon Chudin
Οικονόμος: Anna Tikhomirova
Ορτένσιος: Igor Tsvirko
Γκρέμιος: Vyacheslav Lopatin
Μπατίστα: Artemy Belyakov
Με τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.
 


info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 72.82.333 (μετρό Μέγαρο Μουσικής) | ώρα έναρξης: 18.00  | Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 15 € (γενική είσοδος) | Διάρκεια: 2 ώρες και 5 λεπτά (με διάλειμμα)