3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού

img_3022

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Επαναλαμβάνεται φέτος για 3η χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού.

Με την έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής που ήδη ξεκίνησε, σηματοδοτείται και η αντίστροφη μέτρηση για αυτή την 3η διοργάνωση που θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018, στο θέατρο του Κολλεγίου Ψυχικού. Οι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογηθούν από κριτές διεθνούς φήμης.

Η ημέρα του διαγωνισμού θα αποτελέσει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, μία ημέρα-γιορτή για τον ελληνικό -και όχι μόνο- κλασικό και σύγχρονο χορό. Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 485 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Μέσα από τον θετικό 'ανταγωνισμό' που υπάρχει σε ένα διαγωνισμό, οι χορευτές μαθαίνουν να θέτουν υγιείς στόχους και να προετοιμάζονται αποτελεσματικά. Με αυτό τον τρόπο όταν ανέβουν στη σκηνή, είναι έτοιμοι να δείξουν το ταλέντο τους και να εκφραστούν δημιουργικά», δήλωσε η Βέρα Λεβογιάννη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρωταθλήματος.

Η διοργάνωση αποτελεί, εκτός των άλλων, και μία σπουδαία ευκαιρία για να βρεθούν στον ίδιο χώρο χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς. Η Οργανωτική Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από κορυφαίους χορευτές και χορογράφους, καθώς πιστεύει ότι αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους διαγωνιζόμενους να χορέψουν και να αξιολογηθούν από σημαντικά ονόματα του χώρου. Την περασμένη χρονιά ανάμεσα στους κριτές ήταν η Αλεξάνδρα Αβράμη, η Ζωή Τατόπουλος, κ.α. 

Διοργανώτρια του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλασικού και Σύγχρονου Χορού είναι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Morgana, η οποία ιδρύθηκε με στόχους την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και πνευματικής έκφρασης του ανθρώπου και την ανάδειξη χαρισματικών ταλέντων.

Η ομάδα της Morgana προσπαθεί να διατηρεί μία ισορροπία ανάμεσα στους νικητές και τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Για αυτό το λόγο αναγνωρίζεται η προσπάθεια όλων των χορευτών με μετάλλιο συμμετοχής και με υλικό προώθησης στα Social Media, όπως π.χ. φωτογραφίες και βίντεο του κάθε χορευτή στο κανάλι της Morgana, στο YouTube. Κάποιοι από τους χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε παγκόσμιους διαγωνισμούς στο εξωτερικό και αυτό αποτελεί μία σπουδαία εμπειρία. Επίσης, οι διοργανωτές στοχεύουν να δώσουν ευκαιρίες για περαιτέρω εκπαίδευση, μέσω σεμιναρίων και camp χορού. Από την άλλη πλευρά, καταβάλουν προσπάθειες για να μπορέσουν να υποστηρίξουν προγράμματα υποτροφιών σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 


info: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 4 Φεβρουαρίου 2018, ενώ για τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2017, θα ισχύει έκπτωση 10%.  |   www.morgana.gr