«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τα Μπολσόι, σε αναμετάδοση στο ΜΜΑ

romeo-and-juliet-ver---en_m

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αναβιώνει μέσα από τη φρέσκια ματιά του Αλεξέι Ρατμάνσκι, ο οποίος δημιούργησε για τα Μπαλέτα Μπολσόι μια νέα χορογραφία με έντονη δραματικότητα σε κλασικό πνεύμα, βασισμένη στο περίφημο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων Μπολσόι διασκευάζει την ιστορία των διασημότερων εραστών όλων των εποχών με έξοχο τρόπο, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και αντλώντας έμπνευση από τη δημοφιλέστατη μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή των Μπολσόι που προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η μετάδοση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Χορός στο Μέγαρο", πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα», μπαλέτο σε 3 πράξεις 
Διάρκεια: 3 ώρες (με διάλειμμα)

Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ
Χορογραφία: Αλεξέι Ρατμάνσκι (βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ)
Διανομή:
Ιουλιέτα: Eκατερίνα Κρισάνοβα
Ρωμαίος: Βλαντισλάβ Λαντρατόφ
Μερκούτιος: Ιγκόρ Τσβίρκο
Μπενβόλιο: Ντμίτρι Ντοροχόφ
Τυβάλτος: Βιτάλι Μπικτιμιρόφ

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

 


info: Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2018 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Ν. Σκαλκώτας), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 728 23 33 | ώρα έναρξης: 18.00 | Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15€ και φοιτητικά παιδικά 8€ |