Ρεκόρ συμμετοχών στο «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού»

thumbnail_img_6639-small

Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του «3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλασικού & Σύγχρονου Χορού». Η διοργάνωση είναι "ανοιχτή" και θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου 2018, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών (Ψυχικό). Θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 400 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις σχολές χορού, τους χορευτές και τις χορεύτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τώρα έχουμε ως στόχο μία άρτια διοργάνωση που θα αποτελέσει γιορτή για τον Κλασικό και Σύγχρονο Χορό. Ύστερα από τη συνεργασία που ξεκινήσαμε με το International Ballet and Contemporary Dance Competition Domenico Modugno, εφέτος θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό της Ιταλίας, δύο σολίστ, ένα ντουέτο και μία ομάδα από τους συμμετέχοντές μας. Καλούμε τους φίλους του χορού να βρεθούν στις 4 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών και με την παρουσία τους να στηρίξουν την προσπάθεια των χορευτών», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πρωταθλήματος, Βέρα Λεβογιάννη. 

Και αυτή τη χρονιά στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ελένη Κλάδου που αποτελεί ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Πέννυ Διαμαντοπούλου χορογράφος στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και της ομάδας χορού "ΑΡΘΡΩΣΙΣ", η Olga Jurbina και ο Bledi Latifi,  χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Ζωή Ευσταθίου, η οποία διδάσκει σε σχολές της Ευρώπης και χορεύει στην ομάδα "Rosas" της Anne Teresa De Keersmaeker, καθώς επίσης και η Ramona Palade, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των διεθνών διαγωνισμών Young Star Ballet Competition (Sibiu, Romania), International Ballet and Contemporary Dance Competition, Domenico Modugno” (Lecce, Italy) .

 


info: πληροφορίες www.morgana.gr