Η Βίκυ Μαραγκοπούλου νέα διευθύντρια της ΚΣΟΤ

viky-maragkopoyloy--2

Λίγες μόνο μέρες μετά την απομάκρυνση της Παυλίνας Βερέμη από τη διεύθυνση της ΚΣΟΤ, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου αναθέτει τα ηνία της Σχολής στη Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία αναλαμβάνει πλέον με τετραετή σύμβαση.

Η Βίκυ Μαγκοπούλου έχει διδάξει στην ΚΣΟΤ από το 1978 ως το 1988 και στη συνέχεια από το 1991 ως το 2000, ενώ από το 1991 ως το 1995 ήταν διευθύντρια των προεπαγγελματικών τμημάτων της ΚΣΟΤ (φυτώρια). Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα διετέλεσε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κρατικής Σχολής.

Η πορεία της έχει κυρίως χαρακτηριστεί από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (1995 - 2015), το οποίο ίδρυσε και ανέδειξε ως το σημαντικότερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη χώρα μας, τοποθετώντας το, με την πάροδο των χρόνων, στο χάρτη με τα σημαντικότερα φεστιβάλ σύγχρονου χορού διεθνώς.

Για την καλλιτεχνική προσφορά της έχει τιμηθεί με τον τίτλο του "Ιππότη Γραμμάτων & Τεχνών" από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας. Μεταξύ άλλων είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Aerowaves.