Μια μέρα γεμάτη Χορό, στην Πειραιώς 260

se_pragmatiko_xrono_site_01_photo_mariela_nestra

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και όλη τη μέρα, η Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αφιερώνεται στο χορό και στις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει σε φίλους της τέχνης, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Μια σειρά από δράσεις (ανοιχτά μαθήματα, συζητήσεις, προβολές) καταλαμβάνουν ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και κορυφώνονται με ένα χορευτικό πάρτυ. Καλλιτέχνες και κοινό, μικροί και μεγάλοι, μπορούν ν' ανακαλύψουν πτυχές του χορού που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν. Μια πρόσκληση και πρόκληση, ανοιχτή σε όλους. 

-- Πρωινή ζώνη: μαθήματα για όλους

-- Απογευματινή ζώνη: συναντήσεις, προβολές

-- Βραδινή ζώνη: πάρτυ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Ανοιχτά μαθήματα για όλους (Πειραιώς 260, Ε)

Η Αγγελική Στελλάτου (12.30-14.00), μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης χορευτικής σκηνής της χώρας (χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού) καθοδηγεί ένα κινητικό μαθήμα που απευθύνεται σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Δηλώσεις συμμετοχής: seminars@greekfestival.gr. Καταληκτική ημερομηνία: 4 Ιουνίου 2018. Οι δηλώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τον τίτλο του σεμιναρίου, το ονοματεπώνυμό σας, στοιχεία επικοινωνίας, αν είστε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας και την ηλικία σας. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Ο Γιάννης Νικολαϊδης (17.00 – 20.00), ένας καταξιωμένος ερμηνευτής και δάσκαλος χορού, καθοδηγεί ένα κινητικό μαθήμα που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες άνω των 16 ετών. Το μάθημα θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ενός μικρού βίντεο από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, που θα βιντεοσκοπηθεί σε χώρο της Πειραιώς 260 κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής: seminars@greekfestival.gr. Καταληκτική ημερομηνία: 4 Ιουνίου 2018. Οι δηλώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τον τίτλο του σεμιναρίου, το ονοματεπώνυμό σας, στοιχεία επικοινωνίας, αν είστε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας και την ηλικία σας. Πριν την παρακολούθηση του μαθήματος, το Φεστιβάλ θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να συμπληρώσετε έντυπο αίτησης συναίνεσης για τη βιντεοσκόπηση. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
 

  • Εφήμερο αρχείο χορού (εξωτερικός χώρος)

 Ο χορός είναι εφήμερος. Εξαφανίζεται μετά το πέρας της παράστασης; Τι απο-μένει; Πως απο-τυπώνεται ο χορός μέσα από τα προγράμματα, τις προσκλήσεις, τις φωτογραφίες, τα κείμενα που γράφονται είτε ως δελτία τύπου, είτε ως αποτυπώσεις της παράστασης; Τι (απο)τυπώνεται από τον χορό;

Το Φεστιβάλ Αθηνών σας προσκαλεί να μοιραστείτε προγράμματα, φλάιερς, κείμενα, φωτογραφίες από χορογραφικά έργα, σε ένα κοινό εφήμερο αρχείο που θα συσταθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ, στις 7 Ιουνίου 2018. Μια μέρα συνάντησης της κοινότητας του χορού με τους θεατές της. Έλληνες χορογράφοι, χορευτές, σπουδαστές, θεατές, συντονίζονται και αρθρώνουν με την παρουσία τους το δυναμισμό της τοπικής χορευτικής σκηνής.

Συγκεκριμένα:

Μπορείτε να στείλετε ταχυδρομικά ή να παραδώσετε υλικό όπως: προγράμματα, φλάιερς, προσκλήσεις (2-20 αντίτυπα), στα γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Ηπίτου 8, Αθήνα, 9.00 – 17.00 καθημερινά) μέχρι τις 4 Ιουνίου 2018. Σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε φωτογραφίες, παρακαλούμε να συνοδεύονται από τα στοιχεία του έργου και του φωτογράφου (1-5 φωτογραφίες μεγέθους Α4 ανά καλλιτέχνη).

Κείμενα που αφορούν το έργο των χορογράφων, δοκίμια, δελτία τύπου, κριτικές, περιγραφές (1-5 κείμενα ανά καλλιτέχνη) μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στο seminars@greekfestival.gr Τα υλικά του αρχείου δεν είναι προς πώληση, αλλά είναι διαθέσιμα στους συμμετέχοντες και θεατές να τα διαβάσουν ή / και να τα πάρουν μαζί τους.
 

  • 19.30 – 20.45 Προβολή της βιντεοσκοπημένης παράστασης από το Εργαστήριο Χορού στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών της ΕΛΣ

H Εναλλακτική Σκηνή & οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ οργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Εργαστήριο Χορού στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών. Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει βιντεοσκοπημένα τη φετινή παράσταση Δέκα επί Θήβας, σε πρώτη προβολή και πριν την πρεμιέρα της παράστασης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις υπεύθυνες σχεδιασμού & υλοποίησης: Χαρά Κότσαλη & Κατερίνα Σπυροπούλου

«Δέκα επί Θήβας»

Η “Ομάδα Χορού Κρατουμένων Γυναικών Καταστήματος Θήβας” επιχειρεί στη δεύτερη εμφάνισή της, να παρουσιάσει μια σύντομη, αλλά θαρραλέα εισαγωγή στην Ιστορία του Μοντέρνου και Σύγχρονου Χορού. Συναντούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος και χαρά, έργα μεγάλων χορογράφων, δίνοντας την ευκαιρία και στις συγκρατούμενές τους να έρθουν σε επαφή με υλικά από έργα ρεπερτορίου.

Σχεδιασμός / υλοποίηση: Χαρά Κότσαλη, Κατερίνα Σπυροπούλου. Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών. Ελεύθερη είσοδος με δελτία που θα διανέμονται μια ώρα πριν, έξω από τον χώρο.
 

  • 21.00 – 22.30 Γνωριμία με χορογράφους (Πειραιώς 260, Ε)

Κοινές ερωτήσεις, συγκεκριμένος χρόνος, διάφορα υλικά. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε σύγχρονους έλληνες χορογράφους μέσα από μια οργανωμένη και παιγνιώδη ‘παράσταση’. 
Συμμετέχοντες χορογράφοι (αλφαβητικά): Μαρία Γοργία, Μαριάννα Καβαλλιεράτου,  Ίρις Καραγιάν, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Ανδονίκη Μαραθάκη, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου και Ηρώ Αποστολέλλη.

Ελεύθερη είσοδος με δελτία που θα διανέμονται μια ώρα πριν έξω από τον χώρο.
 

  • Πάρτυ με τον Jerome Kaluta  (Κήπος Δ)

 


info: Πειραιώς 260, Ταύρος, Αθήνα τηλ. 210 928 29 00 | Είσοδος ελεύθερη | Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη, Μαριέλα Νέστορα